Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Ajnadžić odgovorio Kaplanu: Ako možeš, ti stani po strani i razabiraj da...

Ajnadžić odgovorio Kaplanu: Ako možeš, ti stani po strani i razabiraj da li pomoć u Stocu treba neko ‘naš’ ili ‘njihov'…

59
DIJELI

Nakon što je predsjednik Općinskog odbora Stolac Salmir Kaplan optužio svog stranačkog kolegu i načelnika sarajevske općine Centar, Nedžada Ajnadžića da donacijom vatrogasne opreme ne pomaže Stolac već stolački HDZ, oglasio se i Ajnadžić. Oslobodjenje prenosi njegovo čitavo pismo.

Poštovani Salmire,

 

Prije svega želim da naglasim da nesreća za ime, vjeru i naciju ne pita. Zašto ovo govorim? Ja se dobro sjećam 2014. godine i majskih poplava. Sjećam se Bošnjaka, Srba i Hrvata kojima su klizišta i voda u trenutku uništavali sve ono za šta su cijeli svoj život radili.

 

Sjećam se kako su Bošnjaci, Srbi i Hrvati priskakali jedni drugima u pomoć. Šta bi se desilo da tada nismo bili jedni uz druge. Zar smo trebali gledati sa strane i ništa ne poduzeti?

 

Tada je Salmire Općina Centar izdvojila pola miliona maraka za unesrećene. I bili smo prvi od svih nivoa vlasti koji smo reagovali. Dali smo novac Vogošći, Kladnju, Olovu, Šamcu, Doboju…

 

Četiri godine nakon toga Općina Centar, koja je lokalna zajednica i Bošnjaka i Srba i Hrvata i ostalih pomaže slabije razvijenim lokalnim sredinama, a ja kao načelnik svih građana odgovaram narodu za trošenje novca a ne nekim interesnim skupinama i ne onako kako bi oni to željeli da radim.

 

Zašto smo pomogli opremanju CZ Stolac? Pa zato što i požari koji su harali Hercegovinom nisu pitali gdje će planuti, u dvorištu Bošnjaka, Hrvata, Srba…

 

I kad su ti požari pustošili našu domovinu mi smo pomagali, a ti ako možeš stani po strani i gledaj i razabiraj da li pomoć treba neko “naš” ili “njihov”. Ja nisam taj koji poznaje svoje i tuđe u nesreći. Ti ako možeš neka ti je sretno.

 

Općina Centar ovom donacijom nije nikome naštetila, a nije ni kako tvrdiš dala novac nekoj partiji ili stranci. Mi se ne bavimo time, a to mogu potvrditi ljudi i predstavnici lokalnih zajednica koji su imali koristi od naših donacija.

 

Svaka pomoć koju smo odobrili bila je na zahtjev lokalnih zajednica i svaki taj zahtjev je evaluirala stručna komisija, pa tako i ovu.

 

I na kraju Salmire, ja više neću zloupotrebljavati medijski prostor i ovaj humani gest politizirati. A ti ako možeš to govori o tebi.

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.