back to top

“Biohazard” kava je NAJJAČA KAVA NA SVIJETU!

Biohazard Coffee je najjača kava na svijetu. Ova najjača kava ima udio kofeina od 928 mg po šalici, što je dvostruko više od dnevne preporučene doze kofeina…

i mnogo više od većine energetskih pića.

Titula “najjače kave na svijetu” pripisana je raznim markama u posljednjih 10-ak godina. Tako smo još 2013. pisali o tada najjačoj kavi Death Wish, mješavini koja je obećavala 200% udjela kofeina u prosječnom tamnom prženju. A pisali smo i o kavi “Black Insomnia”, koja je bila najjača kava na svijetu u 2017., brendu koji se može pohvaliti udjelom kofeina od 702 mg po šalici.

Ovih dana ove godine imamo starog-novog nositelja titule, najjače kave na svijetu…

“Biohazard Coffee” koja je lansirana 2016. godine i od te 2016. godine čvrsto drži “tron” najjače kave ikad, kao najjača kava koju novac može kupiti, s udjelom kofeina koji je čini jedva sigurnom za ljudsku konzumaciju .

“Biohazard Coffee” preporučuje do 400 mg kofeina dnevno za odrasle osobe bez povećanih čimbenika rizika poput bolesti srca, također napominjući da je brza konzumacija oko 1200 mg kofeina dovoljna da izazove simptome slične trovanju

S sadržajem kofeina od 928 mg po standardnoj plastičnoj šalici, Biohazard kava je definitivno rizično piće za konzumaciju, pogotovo ako vaše tijelo nije naviklo na kofein.

“Željeli smo dobru energiju za naše dane bez potrebe da žrtvujemo okus”, rekao je suosnivač Biohazarda Jonatan Pinhasov o stvaranju najjače kave na svijetu. “Nakon bezbrojnih sati ispijanja kave užasnog okusa koja je obećavala veliku energiju, odlučili smo je uzeti u svoje ruke. Razmišljali smo o svim drugim ljudima poput nas – roditeljima koji rade dugo, studentima, ljudima koji rade i do 18 sati dnevno… kako ovo možemo učiniti boljim za sve?”

Inače, na najjačoj kavi na svijetu štand Biohazard i upozorenje na pakiranju daju potrošačima do znanja da “sa 928 mg po šalici (plastična čaša kao za jogurt, cca. op.a.) ova kava sadrži 4 puta više kofeina od kave koju vam obično poslužuje vaš barista.” i da to “može rezultirati pretjeranom produktivnošću, ostajanjem budnim cijele noći i povremenim osjećajem nepobjedivosti”, ali mnogi vjeruju da razigrani ton uklanja stvarnu opasnost od konzumiranja tako jakih kava.

Biohazard kava sadrži više kofeina po volumenu od većine energetskih pića, iako potonja sadrži i taurin i druge stimulanse, ali ipak, 928 mg je puno za šalicu kave. Primjerice, McDonald’sova šalica za kavu (plastična šalica za jogurt op.aut.) sadrži oko 150 mg kofeina.

Konačno, oni koji žele probati ovu najjaču kavu na svijetu (trenutno) mogu je naručiti online po cijeni od 19,99 dolara za pakiranje od 454 grama na web stranici koja nosi isti naziv kao i ova kava.

Izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

"Biohazard" kava je NAJJAČA KAVA NA SVIJETU! "Biohazard" kava je NAJJAČA KAVA NA SVIJETU!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima