Home NAJNOVIJE KUHARICA Brz i jednostavan recept za Kvrgušu

Brz i jednostavan recept za Kvrgušu

45
0
DIJELI

Napravite pitu Kvrgušu vrlo brzo, jednostavno i bez geške na ovaj način.
Kvrguša je tradicionalno bosansko jelo. To je, u stvari, piletina , zapečena pa zalivena smjesom od jaja i brašna. Piletina se prethodno zapeče ili proprži ili raskuha pa zapeče kako bi se smanjilo vrijeme pripreme. Tijesto je vrlo jednostavno, zamuti se malo gušće od smjese za palačinke. Najukusniji dio je onaj ispod mesa. Kad napravite kako sam vam objasnila i probate, znat ćete o čemu pričam, mmmmmmm.

Potrebno je

– raskuhana piletina
– 2 jajeta
– 200 ml. mlijeka
– prašak za pecivo
– so i ulje
– voda i brašno po potrebi

Kako ovo napraviti pogledajte u videu.

Više recepata potražite na YouTube kanalu kuhaj i peci.

DIJELI