back to top

Guske postale čuvarice u brazilskom zatvoru!

Zatvor u Brazilu u državi Santa Cantarina zamijenio je svoje pse guskama čuvarima.Tako su guske postale zatvorske čuvarice, jer ispuštaju glasne zvukove kada otkriju čudne zvukove, primjerice kada netko pokušava pobjeći iz zatvora! …

Danas zatvorski kompleksi imaju najsuvremenije sustave detekcije koji zatvorenicima otežavaju neotkriveni bijeg. Međutim, bez obzira na tehnološki napredak, uvijek je dobra ideja imati rezervni analogni sustav detekcije, u slučaju da sofisticirane stvari zakažu.

Ljudski čuvari i psi čuvari obično su norma, ali neki zatvori koriste pomalo čudne metode.

Na primjer, nekoliko zatvora u Brazilu zamijenilo je pse čuvare guskama, za koje kažu da su ne samo jednako učinkovite, ako ne i više, nego su i jeftinije za održavanje. Očigledno, guske imaju vrlo dobar sluh i ispuštaju glasne zvukove kad god otkriju čudne zvukove, upozoravajući tako čuvare.

“Imamo elektronički nadzor, kao i osobni nadzor… i konačno nadzor gusaka koje su zamijenile pse”, rekao je Reutersu direktor zatvora Marcos Roberto de Souza.

„Noć je vrlo tiha. Čak i danju, kao što vidite, vrlo je tiho mjesto, a još više noću… Prostor je pogodan za takvu vrstu sigurnosti u slučaju gusaka.”

Jato “čuvara gusaka” patrolira prostorom između unutarnje ograde zatvora i glavnog vanjskog zida.

Najmanje 12 godina brazilski zatvori oslanjali su se na guske kao čuvare kako bi spriječili bijeg zatvorenika. Godine 2011. zatvor Sobral u Sao Paulu dospio je na međunarodne naslovnice jer je uveo siktavo jato gusaka kao sredstvo upozoravanja ljudskih čuvara na sumnjivu aktivnost.

Zanimljivo je da guske već najmanje dvije godine pomažu kineskim graničnim patrolama, o čemu smo pisali ovdje na našim stranicama. da drže ilegalne imigrante podalje jer su mnogo bolji od pasa u otkrivanju buke i odvođenju svojih ljudi do izvora.

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

Guske postale čuvarice u brazilskom zatvoru! Guske postale čuvarice u brazilskom zatvoru!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima