Indijanac Smitha ima najdužu kosu na svijetu!

Indijka Smita Srivastava (46) iz Uttar Pradesha srušila je svjetski i Guinnessov rekord za najdužu kosu na svijetu! Smitha ima najdužu kosu na svijetu, nije se šišala od svoje 14 godine….

Inspirirala ju je majka čijim genima pripisuje “zdrav rast” svoje kose

Smita je također pokušala oponašati stil hindskih glumica iz 1980-ih, koje su imale “dugu i lijepu kosu”. Sada njezina kosa ima rekordnu duljinu, odnosno nositeljica je Guinnessovog i svjetskog rekorda za najdužu kosu na svijetu jer joj je kosa duga čak 236,22 centimetra!

“U indijskoj kulturi, božice su tradicionalno imale vrlo dugu kosu. U našem društvu šišanje se smatra neprimjerenim, pa su žene puštale kosu. Duga kosa naglašava ljepotu žene.” Smitha je objasnio.

Smitha obično pere kosu dva puta tjedno. Cijeli proces – uključujući pranje, sušenje, raščešljavanje i oblikovanje kose traje svaki put tri sata. Ona provede oko 30-45 minuta perući kosu, zatim suši kosu ručnikom prije nego što je raščešlja rukama, što obično traje dva sata.

Smita Srivastava
Smita Srivastava

“Stavljam plahtu na koju raščešljavam kosu dok stojim na krevetu”, rekla je Smitha.

Nakon što joj je kosa raščešljana i potpuno suha, raščešlja je prije nego što je isplete u pletenicu ili zaveže u punđu. Nakon toga Smitha skupi svu raspuštenu kosu s plahte i spremi je u plastičnu vrećicu. “

“U 20 godina nikad nisam izgubila kosu”, otkrila je.

Smitha je počela skupljati sve svoje otpale dlake kada je doživjela iznenadni “jaki” gubitak kose.

“Razumljuje me ideja da ga bacim. Počela sam plakati jer mi je tako otpala kosa. To je bio prvi trenutak u mom životu da nisam bacio kosu.” prisjeća se Smith.

Jedini put kad je Smitha odrezala kosu bilo je kad se razboljela dok je bila trudna s drugim djetetom; odrezala je oko 30 cm – smanjivši njezinu duljinu na 1,82 cm kako bi bila lakša za rukovanje, izvještava Guinnessova knjiga rekorda

Smita kaže da kad god izađe van s raspuštenom kosom, ljudi se iznenade

Ne mogu vjerovati kako netko može imati tako dugu kosu, rekla je.

Smita je presretna što sada drži ovu titulu Guinnessove svjetske rekorderke o kojoj je, kaže, nekada sanjala. “Bog je uslišao moje molitve. Čuvat ću svoju kosu koliko god mogu. Nikada se neću ošišati jer je moj život u mojoj kosi. Želim da mi kosa više raste i da vidim koliko dugo ću to moći podnijeti”, rekla je na kraju intervjua

Izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

Indijanac Smitha ima najdužu kosu na svijetu! Indijanac Smitha ima najdužu kosu na svijetu!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima