back to top

McDonald’s je predstavio prve MIRISNE PLAKATE u svijetu

Revolucionarnim potezom koji je šokirao svijet oglašavanja, McDonald’s je predstavio prve mirisne reklamne panoe na svijetu. Ove inovativne reklame, strateški postavljene, trenutno su dostupne samo u Nizozemskoj….

mirisni jumbo plakati postavljeni u Amsterdamu emitiraju neodoljivu aromu McDonald’sovog kultnog pomfrita, osvajaju prolaznike i mame mirisom da se prepuste okusu mekanih pomfrita.

Agencija TBVA\Neboko sa sjedištem u Amsterdamu surađivala je s Raul&Rigelom, produkcijskom tvrtkom specijaliziranom za neobične reklamne panoe, kako bi proizveli seriju nebrendiranih, praznih crvenih i žutih mirisnih panoa sa skrivenim pretincem za pomfrit. Unutarnji sustav grijanja i ventilacije pojačao je miris grickalice i usmjerio ga prema svima koji su hodali unutar pet metara od ekrana.

“Miris McDonald’sa jednako je ikoničan za brend McDonald’s kao i njegovi proizvodi, zlatni lukovi ili džingl”, izjavio je za AdWeek glavni kreativni direktor TBVA\Neboko Darre van Dijk.

„To nas je natjeralo da se zapitamo: možemo li napraviti vanjsko mjesto na kojem se reklamira miris McDonald’sa? Stoga smo željeli testirati može li crveni ili žuti reklamni pano na kojem nema ničega osim ikoničnog mirisa navesti ljude da pomisle na McDonald’s, prenosi AdWeek.

Umjesto da budu stalna promocija, panoi su postavljeni kao eksperiment na licu mjesta. Prolaznici koji su bili zbunjeni reklamama snimljeni su za YouTube film pod nazivom “Smells Like McDonald’s”, a zatim intervjuirani kako bi se vidjelo mogu li prepoznati miris.

Svi reklamni panoi postavljeni su unutar 200 metara od McDonald’sa kako bi se svaka želja inspirirana izložbom mogla lako zadovoljiti.

“Jedva čekamo da razvijemo nove inicijative i eksperimente oko jedinstvenog mirisa McDonald’sa”, rekao je van Dijk.

“Dokazano je da je miris učinkovitiji u evociranju jasnih i emotivnih sjećanja od slika”, rekao je u izjavi šef marketinga McDonald’sa u Nizozemskoj Stijn Mentrop-Huliselan. “Inkorporiranjem ovog sljedećeg smisla u naše oglašavanje, pronašli smo novi način da podsjetimo ljude na dobra vremena u McDonald’su.”

McDonald’sov pomfrit za tvrtku donosi ogroman novac. Dok su legendarne pahuljice na jelovniku u Nizozemskoj, možda ćete drugdje diljem svijeta pronaći njihovog većeg rođaka, kriške krumpira.

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

McDonald's je predstavio prve MIRISNE PLAKATE u svijetu McDonald's je predstavio prve MIRISNE PLAKATE u svijetu


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima