back to top

Odbačeni scenarij dviju epizoda “Prijatelja” prodan na aukciji

Dva (bačena) scenarija iz popularne američke serije “Prijatelji” prodana su na aukciji u Hertfordshireu – 25 godina nakon što su pronađeni i izvađeni iz kante za smeće. …

Vjeruje se da su scenariji za oba dijela “The One With Ross’s Wedding” trebali biti uništeni kako bi se slavno finale četvrte sezone – u kojem Ross izgovori krivo ime na oltaru – zadržalo u tajnosti.

Iako su bile procijenjene na 800 funti, aukcionar je rekao da je već imao više ponude i da mu ponestaje telefonskih linija uoči prodaje u petak zbog cijene. Scenarij je na kraju prodan 12. siječnja po znatno višoj cijeni od početne (800 funti).

Obje su epizode snimljene i smještene u Londonu, a scenariji su pronađeni nekoliko tjedana 1998., nakon što je sada umirovljeni Londonac sve scene snimio u Fountain Studios u Wembleyju kaže sky news

“Dio mog posla bio je pobrinuti se da sve bude uredno i da okolo nema smeća”, rekao je 60-godišnjak koji je radio u administrativnoj podršci i pomagao u distribuciji ulaznica za publiku u studiju. Nisam bio siguran što učiniti s njima. , pa sam ih jednostavno stavio u svoju uredsku ladicu. Sjećam se da sam se pitao kojoj glumačkoj ekipi bi mogli pripadati.”

Dao je otkaz 1999. godine i dok je čistio svoj radni stol “sve pomeo u veliku kartonsku kutiju”, priznajući da je zaboravio da su scenariji među hrpom papira.

Nakon dva mjeseca odložio je kutiju i sjetio se scenarija koji je stavio na noćni ormarić – gdje je od tada.

Aukcionari procjenjuju da bi mogli postići između 600 i 800 funti, ali gospođa Butler je rekla da je globalna privlačnost serije toliko velika da “tko zna gdje bi čekić mogao pasti”.

“Definitivno smo imali više ponude prije, to će biti jedan za gledati,” rekla je, dodajući da oni mole potencijalne ponuditelje da se registriraju online umjesto da zovu svoje zauzete telefonske linije.

Na kraju su dva odbačena scenarija kultne serije “Prijatelji” (engleski “Friends”) prodana na aukciji za 25.500 eura, iako je početna cijena bila između 600 i 800 funti.

Odbačene scenske serije prijatelji na aukciji
Odbačene scenske serije prijatelji na aukciji

Neimenovani 60-godišnji otkrivač rekao je da scenariji “zaslužuju biti u vlasništvu velikog obožavatelja Prijatelja”, jer je priznao da nije lud za serijom.

“Mogao sam ih nokautirati prilično lako. Nedavno sam čistio kuću prije selidbe i opet sam naišao na njih – ispričao je sad već bivši vlasnik scenarija “Prijatelja”.

Dok je nedavno bio u posjetu obitelji u Hertfordshireu, odlučio je odnijeti scenarije na procjenu u aukcijsku kuću Hanson Ross u Roystonu.

Iako nije jasno kome su scenariji pripadali, oni nose ime Johna Lanzera, koji je bio britanski scenograf. Glavna operativna direktorica tvrtke, Amanda Butler, rekla je da su bili “zapanjeni” kada su vidjeli što je donio.

“To je kultni par epizoda, ne samo snimljenih u Londonu, već i Fergie [Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka]Hugh Laurie, Jennifer Saunders”, rekla je za Sky News.

Ona vjeruje da je dio porasta zanimanja za predmete posljedica smrti Matthewa Perryja, koji je u seriji glumio ljupkog Chandlera Binga.

“Prijatelji su se vratili na vijesti i mislim da ga je cijela generacija mladih ljudi počela gledati, pa se ponovno oživljava”, rekla je.

Izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

Odbačeni scenarij dviju epizoda "Prijatelja" prodan na aukciji Odbačeni scenarij dviju epizoda "Prijatelja" prodan na aukciji


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima