Početna NAJNOVIJE Pedofil iz Travnika tražio od djevojčice da se snima gola…

Pedofil iz Travnika tražio od djevojčice da se snima gola…

65
0
DIJELI

Nakon pisanja  o travničkom pedofilu, kojeg su građani razotkrili na Facebooku, policija se uključila u slučaj. Potvrdio je to  Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

 

Lažni profil

 

– Pripadnici MUP-a SBK obaviješteni su o spornim objava na Facebooku te su ih pregledali. Radi se na identifikaciji osobe koja je razmjenjivala poruke te na utvrđivanju elemenata krivičnog djela – kazao nam je Hodžić.

 

Seksualni manijak raskrinkan je zahvaljujući lažnom Facebook profilu 13-godišnjakinje, iza kojeg stoji tim srbijanske neprofitne organizacije “Borba protiv pedofilije”.

 

Pristala na razgovor

 

Izmišljena djevojčica djelovala je na početku razgovora nezainteresirano i nepovjerljivo kako bi zamka izgledala što uvjerljivije, a onda je pristala na dopisivanje kako bi S. S. upao u igru.

 

Pedofil je od “djevojčice” tražio da se slika ili snima gola, a on će, kako je napisao, isto to učiniti za nju. Perverzne poruke i njegova fotografija objavljene su na internetu, gdje su brojni građani najoštrije osudili ovaj čin.

 

DIJELI