Početna NAJNOVIJE KUHARICA Piletina umotana u kornfleks za svačiji ukus

Piletina umotana u kornfleks za svačiji ukus

56
DIJELI

Piletina je postala često jelo na našim stolovima. Kako ne bi uvijek jeli isto, napravimo malu izmjenu i eto novog jela.

U ovom slučaju je to bijeli luk, parmezan i kornfleks i dobili smo izuzetno ukusno i sočno meso.

Serviramo uz mladi zapečeni krompir i dobru salatu je odličan izbor a i brz za napraviti.

Meso možete “upajcovati” i ujutro prije posla te ga samo kasnije ispržiti. Pileći file možete izrezati i na prstiće ako imate goste, interesantnije izgleda.

Pripremite i dresing po želji, ukoliko volite umočiti.

Potrebno je:

– 600 gr pilećeg filea
– 2 jajeta
– brašno
– 1/2 kesice kornfleksa
– so, biber, ulje
– bijeli luk u granulama
– parmezan

Sve detalje, kako ovo napraviti pogledajte u videu.

 

DIJELI
NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Znamo.ba portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Znamo.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Znamo.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.