Pomiješao mrtve! Greškom kremirao krivu osobu!

Zdravstveni odbor ispričao se jednoj obitelji nakon što je zabuna u bolnici u Južnom Walesu dovela do kremiranja pogrešne osobe. Rob umrle osobe održao je sprovod prije otprilike tri tjedna….

nakon što je primio tijelo druge osobe, za koju se vjerovalo da nema preživjelih članova obitelji.

Obitelj je zatim održala drugu misu za svoju voljenu osobu, koja nije imenovana, nakon što je pogreška otkrivena u mrtvačnici Sveučilišne bolnice Grange u Cwmbranu, prema South Wales Argusu.

Šefovi bolnica rekli su da im je “duboko žao” zbog, kako su opisali, “izoliranog incidenta” i “izoliranog slučaja”. Pokrenuta je interna istraga o okolnostima u kojima je pogrešno tijelo dano obitelji prije nego što je kremirano u krematoriju Sirhoe Valley u Blackwoodu.

Glasnogovornik zdravstvenog odbora Sveučilišta Aneurin Bevan rekao je: “Apsolutno smo shrvani onim što se dogodilo obitelji i preuzimamo odgovornost za ovaj izolirani incident.”

Riječi ne mogu opisati koliko nam je žao. Sastali smo se s obitelji kako bismo ih u potpunosti upoznali s ovom situacijom i pružili im onoliko podrške koliko im je potrebno.”

“Također želimo uvjeriti javnost da je ovo izniman slučaj. Identificirali smo ovu pogrešku kroz naše vlastite postupke i nakon početnog pregleda uvjereni smo da je to bila ljudska pogreška u izoliranom slučaju.

“Međutim, nastavljamo istraživati ​​okolnosti ovog incidenta i redovito ćemo obavještavati članove obitelji tijekom naše istrage.”

“Nikakve riječi koje možemo reći ili akcije koje možemo poduzeti ne mogu ovo ispraviti. Duboko nam je žao, a naše misli i puna podrška ostaju s obitelji, prenosi sky news

“Prema trenutnim saznanjima Zdravstvenog odbora, nije poznata obitelj drugog pacijenta.”

Glasnogovornik krematorija, koji je dio Westerly grupe, rekao je za The Argus: “Ponosimo se pružanjem iznimne brige i podrške svim obiteljima kojima služimo i kao takvi nevjerojatno ozbiljno shvaćamo njihovo pravo na privatnost.”

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

Pomiješao mrtve! Greškom kremirao krivu osobu! Pomiješao mrtve! Greškom kremirao krivu osobu!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima