back to top

Prilike za mlade iz Hercegovine – Udruženje mreža za izgradnju mira

Poziv mladima od 18 do 35 godina
Caritas Bosne i Hercegovine, zajedno s Caritasom biskupije Banja Luka i Caritasom biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, poziva mlade od 18 do 35 godina na sudjelovanje u natječaju za financiranje pokretanja privatnog biznisa ili socijalnog poduzeća u okviru programa YourJob.

O programu
Caritas Bosne i Hercegovine, u suradnji s Caritasom Austrije, uz financijsku potporu Austrijske razvojne agencije, Secours Catholique, Fondacije Medicor i Renovabisa, provodi regionalni program za povećanje zapošljivosti mladih pod nazivom YourJob –„Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans“. Cilj YourJob programa je dati mladim ljudima priliku za razvijanje vještina, sposobnosti i karijere kroz pristup profesionalnoj orijentaciji, omogućavanje prvog radnog iskustva, te kroz mogućnosti za pokretanje vlastitog poduzeća.

Cilj natječaja: Podsticaj poduzetništvu i samozapošljavanju mladih s područja Hercegovine, iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega, Posušja, Tomislavgrada, Ljubuškog, Gruda, Čitluka i Stoca kroz financiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog poduzeća.

Uvjeti sudjelovanja:
Pravo sudjelovanja imaju sve mlade nezaposlene osobe od 18 do 35 godina iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega, Posušja, Tomislavgrada, Ljubuškog, Gruda, Čitluka i Stoca.
Financijska potpora (grant) za pokretanje vlastitog biznisa ili socijalnog poduzeća iznosi do 10.000,00 KM.
Svi odabrani kandidati obvezni su sudjelovati u obuci za izradu i pisanje poslovnog /biznis plana – bootcamp.
Rok za prijavu na natječaj je 15. travanj/april 2024. godine.

Način prijave sudjelovanja:
Zainteresirane osobe mogu preuzeti prijavni obrazac za natječaj u savjetovalištu za zapošljavanje mladih u Mostaru i Čapljini
Uz popunjen prijavni obrazac potrebno je dostaviti životopis (CV u Europass formatu) i motivacijsko pismo s kratkim pojašnjenjem poslovne ideje (najviše 2 stranice).

Dokumentaciju treba dostaviti osobno do 15. 4. 2024. godine na slijedeće adrese:

YourJob savjetovalište za zapošljavanje mladih Mostar
Matija Krešić, savjetnica za zapošljavanje mladih (Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan)
Zagrebačka 5A, 78000 Mostar
Tel. +387 63 792 826
E-mail: matija@caritas-mostar.ba
Radno vrijeme: 08:00h – 16:00h

YourJob savjetovalište za zapošljavanje mladih Čapljina
Marija Karlović, savjetnica za zapošljavanje mladih (Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan)
Gojka Šuška bb, 88300 Čapljina (Dom Betanija Čapljina)
Tel. +387 63 986 748
E-mail: marija@caritas-mostar.ba
Radno vrijeme: 07:00h – 15:00h

Sva dodatna pitanja mogu se postaviti putem e-maila yourjob.bih@caritas.ba i u Caritasovim savjetovalištima za zapošljavanje mladih u Čapljini i Mostaru.

Tijekom trajanja poziva biti će održane dvije Informativne sesije 26. 03. 2024. godine od 10 do 12h u Čapljini i 03. 04. 2024. godine od 10 do 12h u Mostaru na kojima će biti pojašnjeni svi detalji natječaja.

rolify.com

www.mreza-mira.net

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima