Pored toga, kao marinadu možete koristiti i mješavinu začina i kiselih sastojaka. Pomiješajte ulje, limunov sok i začine prema svojoj želji i utrljajte u mesnu smjesu najmanje 15 minuta prije pečenja. Ovaj postupak može pomoći da mrežu postanu mekši i sočniji, čak i bez dugog vremena za magiranje.
Rjevanje odrezaka također je koristan način omekšavanja mesa. Meso posipajte morskom soli s obje strane, a zatim ga ostavite na sobnoj temperaturi oko sat vremena prije nego što ga stavite na roštilj ili u tavu. Ovaj postupak izvlači vlagu iz mesa i pomaže razgraditi proteine, što dovodi do mekših rezultata.
Za one koji žele brži način omekšavanja, natapanje mesa u hladnoj vodi može pomoći u razgradnji tvrdih vlakana. Pokušajte podići odrezak na sat na dva, mijenjajući vodu svakih 30 minuta, kako biste izbjegli razvijanje bakterija.
Bez obzira na metodu koju odaberete, ključno je omogućiti dovoljno vremena da djeluje kako bi meso postalo mekano i sočno i svako malo uživanje.
(24sata.info)
Post s tim trikovima omekšavao je meso i napravio naj rizičniji odrezak prvi se pojavio na 24SATA.BA.