back to top

Sajam zapošljavanja mladih u BiH – Udruženje mreža za izgradnju mira

Sajam zapošljavanja mladih u BiH u okviru projekta – „EU potpora zapošljivosti i mogućnostima zapošljavanja mladih u prekograničnom području“

Pozivamo Vas da medijski propratite Sajam zapošljavanja mladih u BiH, koji financira Europska unija kroz IPA II Program prekogranične suradnje BiH – Crna Gora, koji će biti upriličen u

petak, 24.05.2024. sa početkom u 11:00 sati u

Intera – Tehnološki park, Bišće polje bb, Mostar.

Glavni fokus sajma bit će pružanje relevantnih informacija o mogućnostima za mlade te podizanje svijesti o problemu zapošljavanja mladih. Nakon otvorenja izložbenog dijela, posjetitelji će imati priliku sudjelovati na JobEx – inspirativnim predavanjima stručnjaka i mladih lidera koji će podijeliti korisne savjete i primjere dobre prakse vezane uz unaprjeđenje karijere i pokretanje vlastitog biznisa. Sajam će okupiti širok spektar izlagača, uključujući poznate tvrtke poput Ledo, Konzum, Bingo, Lidl i drugih.

Prisutnima će se obratiti:

  • Gdin. Stefano Ellero, šef kooperacija u Delegaciji Europske unije u Bosni i Hercegovini
  • Gdin. Adnan Delić, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike
  • Mons. Tomo Knežević, Caritas Bosne i Hercegovine
  • G. Miroslav Valenta, Voditelj projekta, Caritas Bosne i Hercegovine

Izjave za medije su planirane u 11:00 sati.

Projekt „EU potpora zapošljivosti i mogućnostima zapošljavanja mladih u prekograničnom području“  ima za cilj povećati zapošljivost i stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje mladih u prekograničnom području BiH – Crna Gora, kroz profesionalnu orijentaciju, kvalitetno profesionalno usmjeravanje, prvo radno iskustvo i poduzetničku praksu, kao i kroz poticanje dijaloga između mladih osoba, organizacija civilnog društva, poduzeća i javnih institucija.

Projekt financira Europska unija u iznosu od preko 360,000 eura bespovratnih sredstava. Provodi ga Caritas Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s Udruženjem za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“ i Fondacijom Mozaik iz Sarajeva (BiH), te Fondacijom Biznis start centar Bar i Caritasom Barske nadbiskupije (CG).

Sajam zaposljavanja infografika

www.mreza-mira.net

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima