Početna NAJNOVIJE AKTUELNO Slovenija u šoku: Poznati glumac zaklan u svom stanu, ubica sam pozvao...

Slovenija u šoku: Poznati glumac zaklan u svom stanu, ubica sam pozvao policiju

191
0
DIJELI

Slovenija je šokirana nasilnom smrću Gašpera Tiča, glumca i predsjednika nacionalnog Društva dramskih umjetnika, kojeg je u nedjelju u nerazjašnjenim okolnostima u Tičevom stanu u Trubarovoj ulici, u središtu stare Ljubljane, nožem ubio 20-godišnjak.

Policija je potvrdila da je pronađeno beživotno tijelo muškraca u stanu u centru Ljubljane, ali nije željela da obajvi više detalja o okolnostima smrti. Mediji pišu da je Tič, čiju je smrt potvrdio predstavnik Gradskog pozorišta u Ljubljani, bio u stanu sa 20-godišnjim muškarcem sa kojim se glasno posvađao.

Prema jednoj verziji priče koju su mediji objavili, komšije su čule buku i čudnu galamu nakon čega su pozvali policiju, dok je prema drugoj verziji priče sam ubica pozvao policiju i priznao zločin.

Tič je ubijen oštrim predmetom, prema nekim navodima nožem, a mediji pišu da je glumcu preklan vrat.

Osumnjičeni za ubistvo slovenačkog glumca Gašpera Tiča nalazi se u pritvoru, prenijela je danas slovenačka novinska agencija STA, ali identitet ubice nije saopšten.

Tič je bio jedan od najpoznatijih glumaca mlađe generacija u Sloveniji. Rođen je 1973. godine u Kopru, glumom se bavio od 1991. godine, a bio je i predsjednik Udruženja dramskih umjetnika Slovenije.

DIJELI