back to top

Sportsko-rekreativno udruženje “Sunce” u potrazi za novim članovima – Udruženje mreža za izgradnju mira

U potrazi smo za novim članovima tima! 

Sportsko-rekreativno udruženje “Sunce” je zajednica koja okuplja ljubitelje sporta i aktivnog života, a naglasak stavljamo na inkluziju.

Naše primarne aktivnosti u ovom trenutku čine redovni sportski treninzi za djecu i odrasle sa teškoćama u razvoju. U rad sa našim članovima uključeni su treneri koji vode treninge, te asistenti koji pomažu u izvođenju treninga kroz rad jedan na jedan sa našim sportistima.

Treninzi se održavaju tri puta sedmično, utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnom, te subotom u jutarnjem terminu. Lokacija treninga u zimskom periodu je fiskulturna sala centra “Zaštiti me”, dok smo u proljećnom i ljetnom periodu na Gradskom stadionu Banja Luka i parku Mladen Stojanović. Ukupno trajanje aktivnosti na sedmičnom nivou je 3h.

🔍 Šta tražimo:
Ako si aktivna i odgovorna osoba, otvorenog uma, koja voli da pomaže drugima, onda vjerujemo da smo savršeno mjesto za tebe, jer ti nudimo pozitivno okruženje u kojem ćeš uvijek imati podršku i priliku da učiš i napreduješ.
Nije potrebno da imaš iskustva u radu sa osobama sa teškoćama u razvoju, samo je bitno da si otvoren/a za nove stvari i ljude, a sve ostalo ćeš naučiti kroz obuku i sam rad.
Za poziciju trenera poželjno je da si završio fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, ili da si student istog fakulteta, ili da si se aktivno bavio/la sportom.

🌟 Šta ti nudimo:
Iako su pozicije volonterske, i treneri i asistenti nakon što postanu članovi našeg tima, dobijaju određene naknade za svoj trud, shodno ličnom angažmanu.
Pored toga, nudimo ti priliku za ličnim rastom, gdje ćeš imati našu punu podršku da se usavršavaš u radu sa djecom, marginalizovanim grupama, kao i sportskom radu.
Takođe, svako ko poželi imaće mogućnost da se uključi i u organizacioni dio rada udruženje i da na taj način dodatno uči, zaradi, te dobije šansu da u budućnosti vodi i vlastite projekte u sklopu naše organizacije.
Na kraju, bićeš dio mladog i dinamičnog tima, koji kroz svaku sprovedenu aktivnost donosi dobrobit i radost djeci, omladini i odraslim osobama sa teškoćama u razvoju.

🔝 Postani dio našeg tima i daj svoj doprinos u stvaranju boljeg i ljepšeg okruženja, te zdrave i inkluzivne zajednice!

Trenutno smo u potrazi za sljedećim članovima tima:
– Sportski trener (1 izvršilac)
– Asistenti u treningu (više izvršilaca)

Kako bi se prijavili, pošaljite svoj CV i odgovor na pitanje: “Zašto želiš da postaneš dio našeg tima?” na e-mail: suncebl19@gmail.com sa naznakom “Prijava na poziciju trenera/asistenta” (izabrati jedno).

Rok za prijavu je 20. februar 2024. Nakon zatvaranja prijava svim kandidatima ćemo se javiti sa obavještenjem o eventualnom prolasku u naredni krug, te daljim koracima.

facebook

www.mreza-mira.net

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima