back to top

Studenti tuže vladu jer su nastavnici završili ispit 90 sekundi ranije

Grupa južnokorejskih studenata tuži svoju vladu za milijune dolara odštete jer su njihovi profesori završili ispit 90 sekundi ranije.!Suneung, prijemni ispit za koledž u Južnoj Koreji, ….

notorno je duga i teška, a njezine implikacije doslovno mijenjaju život.

Ne samo da rezultati Suneunga određuju plasman učenika na koledž, već i njihove prilike za karijeru i odnose, pa nije ni čudo da svi, od studenata i njihovih obitelji do južnokorejske vlade, Suneunga shvaćaju vrlo ozbiljno.

Tijekom 8-satnog ispita, Južna Koreja zatvara svoj zračni prostor i odgađa otvaranje burze kako bi pomogla studentima da se koncentriraju. Dakle, kada je profesor nedavno završio ispit 90 sekundi ranije, bila je to velika stvar s ozbiljnim pravnim posljedicama.

Incident se dogodio na ispitu u glavnom gradu Seulu, na kraju prve faze Suneung, korejskog ispita. Prema riječima studenata, zvono je zazvonilo 90 sekundi ranije nego što je trebalo, a nadzornici su studentima oduzeli papire unatoč njihovim protestima.

No, fakultet je prije početka sljedećeg ispita priznao pogrešku i pokušao je ispraviti vraćajući se minutu i pol unatrag tijekom pauze za ručak. Nažalost, učenicima je bilo dopušteno samo označiti prazne stupce koji su ostali na njihovim papirima i ne mijenjati nijedan od svojih postojećih odgovora.

Neobičan incident je navodno bio toliko traumatičan za neke od učenika da se više nisu mogli koncentrirati na ostatak Suneunga, a neki su čak potpuno odustali i napustili postrojenje za testiranje.

U utorak je 39 studenata podnijelo tužbu protiv južnokorejske vlade, tražeći 20 milijuna wona (15.400 dolara) odštete za svakog od njih, što je procijenjeni trošak godine provedene u učenju za sljedeći Suneung (ispit).

Odvjetnik učenika Kim Woo-suk rekao je novinarima da se obrazovne vlasti još nisu ispričale, dodajući da je uvjeren u uspjeh, posebno s obzirom na pravne presedane.

U travnju je sud dodijelio 7 milijuna wona (5250 USD) grupi studenata iz Seula koji su tvrdili da je zvono zvonilo 2 minute ranije tijekom Suneunga 2021.

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

Studenti tuže vladu jer su nastavnici završili ispit 90 sekundi ranije Studenti tuže vladu jer su nastavnici završili ispit 90 sekundi ranije


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima