Home NAJNOVIJE AKTUELNO Svijet bez raka: Američki doktor tvrdi da je spas u vitaminu B17!

Svijet bez raka: Američki doktor tvrdi da je spas u vitaminu B17!

320
0
DIJELI

Vitamin B17 se koristi i u preventivne svrhe, ali konzumiranje, zbog specifičnog sastava mora biti kontrolisano. Najveće količine organizam dobija unosom sirove ili mlade prirodne hrane.

Rak je bolest koja nije uzrokovana nekom zagonetnom bakterijom, virusom ili toksinom, već ga uzrokuje avitaminoza, do koje dolazi usljed nedostatka “neke esencijalne (ključne) hranljive materije u ishrani savremenog čovjeka”. Ta esencijalna materija je identifikovana kao vitamin B17, koji se u svom prečišćenom obliku, poznatom kao laetril, koristi za liječenje karcinoma.

Ovu smjelu tvrdnju izneo je mr Edvard Grifin, američki autor knjige “Svijet bez raka”, koja zapravo predstavlja opsežnu priču o vitaminu B17 i njegovom pozitivnom djelovanju kod oboljelih od ove opake bolesti:

“Višegodišnja iskustva sa američkim pacijentima u terminalnoj fazi bolesti koji su dobijali leatril u klinikama gdje su liječeni, pokazala su da se visok procenat oporavio. Međutim, problem široke primene ovog sastojka vitamina B17 je u postojanju dva zvanična stručna stanovišta. Jedno zastupaju stručnjaci sa tvrdokornim stavom, koji insistiraju na hirurškom liječenju tumora i primjeni radio i hemioterapije. Alternativan pristup oličen u terapiji vitaminu B17 ne prihvataju. Iskustva su, međutim, pokazala da se tumor, bez obzira na navedene metode liječenja ponovo vraća.

Sa druge strane, ljekari koji prihvataju alternativni pristup, izraslinu posmatraju kao simptom i traže odgovor zašto je do njene pojave došlo. Njima je veoma važno da saznaju kakav životni stil pacijent vodi, kako se hrani, da li je sretan, jer smatraju da su to ključni momenti za zdravlje ili bolest određene osobe. Pojavu raka, zapravo, ne uzrokuje određen razlog, već on predstavlja manifestaciju nekog nedostatka u organizmu, tačnije nedostatak vitamina B17”, navodi dr Grifin.

Vitamin B17 je zasigurno otkriće koje budi nadu. Njegovim mogućnostima bavili su se brojni naučni timovi, ali zbog žestokog opiranja farmaceutske industrije, rezultati nikada do kraja nisu objelodanjeni, priča dr Grifin.

Čak, naprotiv, pacijenti i porodice su izjavljivali da im je zabranjivano da u terapijske svrhe uzimaju preparate prečišćenog vitamina B17. U beznađu bolesti neki su ipak odlučivali da se ogluše o zabrane ljekara i počinjali da uzimaju preparate. Nakon određenog vremena, oporavljeni su se vraćali normalnim aktivnostima i životu. Na kraju krajeva, postoje sjvedočenja izliječenih pacijenata koji potvrđuju efikasnost vitamina B17.
Amilgadin, odnosno vitamin B17, prvobitno je otkriven u gorkom bademu, da bi se kasnije ispostavilo da ga najviše ima u bobičastom voću, a prije svega u divljim kupinama, trešnjama, ribizlama. Ima ga i u košticama jabuke, kruške, breskve, nektarine, bobu, indijskom orahu. U manjim količinama nalazi se u dudu, grožđu, dunji, jagodama, malini, ječmu, sočivu, crvenom pasulju, mahunarkama. Ipak, najveća koncentracija je u sjemenkama kajsije.

Na pitanje, šta toliko ovaj vitamin izdvaja od drugih, mr Grifin kaže:

“Amilgadin se sastoji od jednog molekula benzaldehida, jednog molekula hidrocijanida i dva molekula glukoze. Prva dva molekula su otrovni elementi, ali u kombinaciji sa molekulima glukoze nemaju toksično djelovanje. U kontaktu sa enzimom beta – glukozidazom, kojeg ima svuda u ljudskom telu, a posebno u ćelijama raka, dolazi do oslobađanja benzaldehida i cijanida, koji zajedno razorno djeluje samo na kancerogene ćelije. S obzirom na to da ćelije raka za svoj rast i razvoj koriste glukozu, unosom vitamina B17 one apsorbuju ne samo ovaj specifičan šećer, već i toksične molekule i tako izumiru.”

Znajući za njegovu vrednost, mnogi istočnjački narodi preporučuju pravilnu i uravnoteženu ishranu kao najvažniji faktor u terapiji liječenja kancera. Zato je vrlo važno poznavanje prirode namirnica da bi mogle pravilno da se koriste. U tom smislu postoje namirnice koje uspostavljaju ravnotežu u organizmu i one koje taj balans narušavaju.
U svakom slučaju, treba izbjegavati rafinisani šećer i brašno, gazirana pića, mliječne proizvode, jer ove namirnice jačaju kancer i mikrobe u ćelijama kancera.

Treba izbjegavati i transmasne kiseline, kao što je margarin, pomfrit, zatim aspartam, odnosno vještački zaslađivač dijetetskih napitaka, višemasna nezasićena ulja, kao i ulje kukuruza. Hrana koja direktno smeta u terapiji protiv raka treba da se izbjegava, a alkohol i kafa su na listi najnepoželjnijih.

Tu su i namirnice koje ometaju i iscrpljuju imuni sistem, kao što je teletina, ćuretina i uopšte sve namirnice koje sadrže previše proteina.

Vitamin B17 se koristi i u preventivne svrhe, ali konzumiranje, zbog specifičnog sastava mora biti kontrolisano. Najveće količine organizam dobija unosom sirove ili mlade prirodne hrane. Takođe, ni umjereno kuhanje ili druga vrsta obrade hrane neće uništiti amigdalin.
Vitaminski preparati, odnosno suplementi, nikako ne treba da se uzimaju bez konsultacije sa ljekarom, upozoravaju stručnjaci. To se odnosi na sve vitamine, pa i na vitamin B17. Naglašavaju da suplementima ne može da se zamjeni raznovrsna i pravilna ishrana, pa je velika greška ako se preskaču obroci, konzumira „brza hrana“, izbjegava voće i povrće, a onda sve to pokuša da se nadoknadi suplementima.

Znamo.b@/Novosti.rs

DIJELI