U Hong Kongu možete probati SNAKE PIZZA!

Američka tvrtka Pizza Hut udružila se sa stoljetnim restoranom u Hong Kongu kako bi osmislila neobično jelo koje možete probati. Zajedno su napravili i ponudili zmijsku pizzu!…

Nova ponuda spaja sjeckano zmijsko meso, crne gljive i kinesku sušenu šunku – sve neophodne sastojke autentičnog zmijskog gulaša. Neki zalogajnici u Hong Kongu i diljem južne Kine odavno uživaju u gulašu od zmija, posebno tijekom hladnijih mjeseci.

Prema izreci na lokalnom kantonskom dijalektu, najbolje vrijeme za jesti zmije je “kada zapuše jesenski vjetar” – kada se tove kako bi se pripremile za zimski san.

Mnogi vjeruju da zmijsko meso ima ljekovita svojstva, poboljšava stanje kože i zagrijava tijelo.

Bogata kulinarska kultura koja se temelji na zmijama također je uobičajena u drugim dijelovima jugoistočne Azije, poput Vijetnama i Tajlanda, gdje se zmije obično uzgajaju za konzumaciju.

“U kombinaciji sa sirom i piletinom narezanom na kockice, zmijsko meso postaje bogatijeg okusa”, rekla je Pizza Hut Hong Kong u izjavi prije nego što je jelo pušteno u prodaju prošlog studenog, dodajući da “hranjivo” meso “može potaknuti cirkulaciju krvi” – što je uobičajeno vjerovanje u tradicionalnu kinesku medicinu.

“U kombinaciji s pizzom, predstavlja iskorak u odnosu na konvencionalni koncept o tome što znači održavati dobro zdravlje dok izazivate vlastite okusne pupoljke”, dodaje se.

Lanac se udružio sa Sir Wong Funom, restoranom koji posluje zmije u središnjem Hong Kongu, a korijeni sežu u 1895. – kako bi došli do najnovijeg recepta.

Pizza zmija 22 cm u akciji je do 22. studenog. Oni koji su probali pizzu otkrili su da je tekstura zmije slična suhoj piletini.

zmijska pizza
zmijska pizza

Stanovnica Hong Konga Mabel Sieh, samoproglašena gurmanka koja voli probati različite pizze, rekla je: “Mislim da je to zastrašujuće. Zmije nisu hrana u mnogim kulturama, posebno na Zapadu.”

No Rachel Wong, rođena u Hong Kongu, velika obožavateljica juhe od zmija otkako je kao dijete prvi put jela zdjelu, uzbuđena je zbog nove stavke jelovnika.

„Tekstura je pomalo poput piletine, a ima okus po ribi i drugim vrstama morskih plodova. Tako da ga volim jesti kao visokoproteinski obrok tijekom zime,” rekla je.

Karen Chan, direktorica Pizza Hut Hong Kong i Macau, rekla je da je tvrtka iskoristila stručnost Sir Wong Foona za pripremu recepta za miješanu zmiju od pasmina kineske štakorske zmije, kraita i bijele zmije, javlja CNN

“Izvrsna zmijska pizza nudi savršenu ravnotežu za sve ukuse, primamljiva i ukusna za ovu sezonu”, rekla je.

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

U Hong Kongu možete probati SNAKE PIZZA! U Hong Kongu možete probati SNAKE PIZZA!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima