back to top

Ukrao identitet još jednom čovjeku koji je poslan u zatvor, a potom i u ludnicu!

Pravi William Woods bio je beskućnik i živio je u Los Angelesu kada je saznao da se netko zadužuje koristeći se njegovim imenom. Kada je svoju zabrinutost prijavio voditelju podružnice banke, završio je u zatvoru na gotovo dvije godine, optužen za “krađu identiteta”. …

Kako je nastavio inzistirati na tome da Woods očajnički pokušava očistiti svoje ime, čak je poslan u državnu mentalnu ustanovu (ludnicu), pokazuju sudski zapisi.

Priča počinje kada je bivši zaposlenik bolnice Sveučilišta u Iowi priznao da je ukrao identitet drugog čovjeka (William Woods) i koristio ga zadnjih 35 godina, zbog čega je druga osoba (čiji je ukrao identitet) uhićena i strpana u ludnicu kako smo napisali gore u tekstu…

Dana 1. travnja, Matthew David Keirans, 58, izjasnio se krivim po federalnim optužbama da je ukrao identitet drugog čovjeka i koristio ga zadnjih 35 godina.

U vrijeme uhićenja, Keirans je radio u bolnici Sveučilišta u Iowi pod imenom Matthew David Keirans, pseudonim koji je usvojio 1988. nakon što je radio sa pravim Woodsom na kiosku hot dogova u Albuquerqueu, Novi Meksiko.

Nije jasno kako je 58-godišnji muškarac mogao koristiti Woodsov identitet u svakom aspektu svog života, ali sudski dokumenti otkrivaju da je 1990. uspio dobiti lažnu iskaznicu iz Colorada s Woodsovim imenom i datumom rođenja, a 1991. kupio je auto na Woodsovo ime s dva čeka koji su na kraju bili loši.

Nakon što je ukradeni automobil odvezao u Idaho, Keirans ga je napustio i iskoristio sav svoj novac iz banke u Coloradu koristeći bankomat da napusti državu.

U Woodsovo je ime izdan nalog za uhićenje zbog otmice automobila, ali sudski dokumenti ne pokazuju je li on doista izvršen. Keirans je nastavio sa svojim posvojenim životom, oženio se ženom 1994. i čak postao otac djeteta po imenu Woods.

Tako je 2012. Matthew Keirans podigao svoju krađu identiteta na potpuno novu razinu, uspjevši ilegalno dobiti kopiju Woodsovog rodnog lista iz Kentuckyja koristeći informacije koje je pronašao o Woodsovoj obitelji na Ancestry.com.

Godinu dana kasnije preselio se u istočni Wisconsin i počeo raditi u IT odjelu bolnice Sveučilišta u Iowi. Između 2016. i 2022. uzeo je nekoliko kredita za vozila i osobne potrebe u Woodsovo ime, u ukupnom iznosu od oko 200.000 dolara.

U međuvremenu, 2019., pravi William Donald Woods bio je beskućnik koji je živio u Los Angelesu…

Nedavno je primijetio da je netko napravio značajan iznos duga koristeći njegovu kreditnu karticu, ali kada je to pokušao objasniti svojoj banci, bankovni službenik postavio je Woodsu niz sigurnosnih pitanja na koja nije mogao odgovoriti.

Woods joj je dao svoju pravu iskaznicu socijalnog osiguranja i osobnu iskaznicu koja je odgovarala onoj u evidenciji, ali budući da je Kieransov telefonski broj bio povezan s računima, postavio je sigurnosna pitanja i kad su ga iz banke pozvali, odgovorio je točno na njih.

Prema protokolu banke, nakon što je potvrdio da je Kierans pravi Woods, bankovni službenik nazvao je policiju i oni su kontaktirali oba Woodsa. Lažni Woods je policiji Los Anđelesa poslao kopiju Woodsove kartice socijalnog osiguranja i rodnog lista, kao i njegovu vozačku dozvolu iz Wisconsina. Budući da je pravi William Woods u to vrijeme bio beskućnik, policija je stala na stranu Kieransa i uhitila ga zbog krađe identiteta.

Pravi Woods je uhićen i optužen za krađu identiteta i lažno predstavljanje, a budući da je stalno inzistirao da je on zapravo William Donald Woods, 2020. sudac je presudio da nije mentalno sposoban za suđenje i poslan je u mentalnu bolnicu ( ludnica) u Kaliforniji.

Godine 2021., nakon što je proveo 147 dana u mentalnoj ustanovi (ludnici), pravi William Woods nije se osporavao na optužbi za krađu identiteta, što znači da je prihvatio osudu, ali se izjasnio da nije kriv. Osuđen je na 428 dana zatvora, uključujući i vrijeme provedeno u duševnoj bolnici, a potom je pušten. Od njega je također zatraženo da plati nekoliko stotina dolara kazne i da prestane koristiti ime William Woods.

Do tog trenutka Woods je postao uvjeren da se netko koristi njegovim identitetom i nije ga se mogao tek tako odreći kako mu je sudac naredio. Umjesto toga, počeo se obraćati brojnim agencijama za provođenje zakona, uključujući Hartlandsku policijsku upravu u kojoj je Kierans živio. Kada su molbe stigle do policijskog detektiva Sveučilišta u Iowi Iana Malloryja, pokrenuta je istraga izvijestili su zapadni mediji ABC News i Associated Press

Nakon što je od obojice Woodsa dobio kopiju potpuno istog rodnog lista, detektiv je usporedio njihov DNK s DNK-om Woodsovog pravog oca i konačno je uspio otkriti koji od njih laže!

Kako bi potvrdio svoje otkriće, Mallory je intervjuirao Kieransa u srpnju prošle godine, a kada su ga pitali za ime oca, slučajno je dao ime svog posvojitelja. U tom trenutku detektiv mu je rekao za rezultat DNK testa.

Umjesto da sve porekne, Kierans je navodno odgovorio: “Moj život je gotov… Sve je nestalo”, prije nego što je priznao da je koristio identitet druge osobe 35 godina. Sutradan je uhićen i optužen za lažno korištenje domovnice i davanje lažnih osobnih podataka.

Još uvijek nije izrečena nikakva kazna u ovom slučaju, ali Kierans se suočava s 30 godina zatvora za jednu točku optužnice za davanje lažnih izjava osiguranoj instituciji Nacionalnoj administraciji kreditnih sindikata i dvije godine za tešku krađu identiteta.

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

Ukrao identitet još jednom čovjeku koji je poslan u zatvor, a potom i u ludnicu! Ukrao identitet još jednom čovjeku koji je poslan u zatvor, a potom i u ludnicu!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima