Početna NAJNOVIJE AKTUELNO VUČIĆ O OBJAVLJENIM TAJNIM RAZGOVORIMA: “Normalno je da se prisluškuje, ali …”

VUČIĆ O OBJAVLJENIM TAJNIM RAZGOVORIMA: “Normalno je da se prisluškuje, ali …”

142
0
DIJELI

KRIK je na osnovu navodnih transkripata telefonskih razgovora, objavio da je službenik BIA u Makedoniji Goran Živaljević u proruskim i drugim propagandnim aktivnostima, sarađivao s predsjednikom Demokratske partije Srba u Makedoniji i poslanikom u Sobranju Ivanom Stoilkovićem i novinarom i poslanikom u Srbiji Miroslavom Lazanskim.

Odlazeći premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sramno što su u Makedoniji dali transkripte prisluškivanih razgovora lidera srbijanske partije, diplomate ambasade Srbije i novinara iz Beograda, i da ne vjeruje da su oni to uradili, nego jedna zapadna služba.

Vučić je, u “oproštajnom” nastupu kao premijer, na televiziji Pink, zapitao ko su ti mediji koji objavljuju prisluškivane razgovore, i poručio da u Srbiji toga nije bilo dok je on bio na čelu Vlade.

“U Srbiji se prisluškivani razgovori u medijima nisu objavljivali proteklih godina, barem ne oni poslije 2012. godine. Naravno da ih ima, u skladu sa zakonom, ali ne u medijima. Odgovorne države se ponašaju na odgovoran način“, istakao je on.

Vučić je rekao da se na izborima za predsjednika Srbije kandidovao i pobijedio kako bi “spriječio povratak u prošlost”, što su htjeli da urade “oni koji su zemlju uništavali i urušavali”.

Premijer Srbije je naglasio da su iz inostranstva postojali veliki pritisci i uloženo dosta novca da se sruši njegova Vlada, ali da bi se to obijelodanilo je “potrebna određena historijska distanca”.

Vučić je rekao i da su mu “iz službe” javili da opozicija u vrijeme njegove predsjedničke inauguracije u srijedu priprema “kontramiting” na kojem žele nekog da biju, ali da se to neće desiti.

On je rekao i da je Srpska napredna stranka uredno najavila i prijavila skup pred Skupštinom Srbije u vrijeme kad će biti inauguriran.

DIJELI