back to top

Žena tužila stomatologa koji joj je s 30 stomatoloških zahvata unakazio zube!

Žena iz Minnesote podnijela je tužbu protiv stomatologa zbog nesavjesnog liječenja, tvrdeći da je ostala unakažena nakon što je njezin stomatolog iz Eden Prairiea obavio više od 30 stomatoloških zahvata…

tijekom jednog pregleda.

U građanskoj tužbi podnesenoj prošlog tjedna protiv dr. Kevina Molldrema i stomatologije obitelji Molldrem na Okružnom sudu okruga Hennepin, Kathleen Wilson je tvrdila da je morala ići drugim stomatolozima da poprave Molldremov “nesavjesni rad”, koji joj je uzrokovao “značajne ozljede”, prema pritužba.

Wilson navodi da je Molldrem napravio osam krunica, četiri korijenska kanala i 20 ispuna u samo jednom posjetu u srpnju 2020.

Prema tužbi, Molldrem je također dao anesteziju Wilsonu “znatno veću od (preporučene) doze” i uključio se u “falsificiranje medicinske dokumentacije” u vezi s količinom primijenjenog anestetika.

Wilsonov odvjetnik, Nathaniel Weimer, rekao je da su angažirali dr. Avruma Goldsteina, stomatologa koji radi na fakultetu Sveučilišta u Floridi, kao vještaka da pregleda Wilsonovu dokumentaciju, prema izjavi pod zakletvom, javlja CNN.

U izvješću od 14. studenog, Goldstein je priznao Molldremovu dijagnozu da je “doslovno svaki zub” u Wilsonovim ustima imao karijes. Goldstein je rekao da je Molledremov tretman Wilsona, međutim, bio pogrešan.

Prema Goldsteinu, Wilson je “zahtijevala spor, promišljen, pažljiv i odmjeren odgovor na svoju bolest” i “pokušaj popuniti svaku rupu u svakom zubu u njezinim ustima u jednom posjetu” nije bio “ljudski izvediv”.

Goldstein je u svom izvješću primijetio da je količina anestezije koju je Molldrem upotrijebio na Wilsonu “uvelike premašila ono što bi se smatralo sigurnim”.

Goldstein je u svom izvješću rekao da bi maksimalna doza anestetika bila 490 mg, ali je Molldrem dao Wilsonu 960 mg, citirajući Molldremove zapise o anesteziji.

“Postoje ograničene količine anestetika koje se mogu primijeniti tijekom (a) 5- ili 6-satnog razdoblja, a prekoračenje te količine izlaže pacijenta riziku od predoziranja anestetikom i potencijalno (li) štetnih učinaka”, istaknuo je Goldstein u svom izvješću.

CNN je kontaktirao Američko stomatološko udruženje za komentar o tome treba li se toliko zahvata dogoditi u jednom posjetu i koja je njegova tipična preporuka za tu vrstu situacije.

ADA je rekla da njezine smjernice ne pokrivaju doziranje anestezije i uputila je CNN na Američko društvo anesteziologa (ASA) ili Američko stomatološko društvo anesteziologije. CNN je pitao grupe o maksimalnim dozama. ASA je rekla da ne može komentirati jer je slučaj uključivao stomatološku, a ne medicinsku anesteziju.

Wilson, koja tvrdi da je pretrpjela bol i sramotu, traži više od 50.000 dolara odštete.

Prema sudskim spisima, Molldremu je poziv uručen 20. prosinca u njegovom uredu u Eden Prairieju. Na web stranici ordinacije stoji da je Molldrem stomatolog 20 godina.

Izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

Žena tužila stomatologa koji joj je s 30 stomatoloških zahvata unakazio zube! Žena tužila stomatologa koji joj je s 30 stomatoloških zahvata unakazio zube!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima