back to top

AKCIJA ‘BLACK TIE 2’: PRIVEDENI I DIREKTOR KANTONALNE BOLNICE TE VIJEĆNICA GV ZENICA

AKCIJA ‘BLACK TIE 2’: PRIVEDENI I DIREKTOR KANTONALNE BOLNICE TE VIJEĆNICA GV ZENICA

Pored Zulovića, jutros je privedena i Aida Halać, vijećnica stranke BHI Kasumović Fuad u Gradskom vijeću Zenica i vlasnica fitness kluba AFit u Zenici.

Halać je rukovodilac Naučnoistraživačkog rada u okviru zeničke bolnice, a jutros su pretresane i njene prostorije. Nekada se bavila boksom, ubilježila je i nekoliko profesionalnih mečeva, piše Raport.

Podsjećamo, akcija “Black Tie 2” provodi se na području Sarajeva, Zenice i Mostara, a privedeno je više od 20 osoba. Kako je saopćeno iz SIPA-e, meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih lica, a među lišenima slobode su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “organizovani kriminal” u vezi sa krivičnim djelima “pranje novca”, “neovlašteni promet opojnim drogama”, “primanje dara i drugih oblika koristi” i “zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Operativna akcija rezultat je zajedničkog rada SIPA-e sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH a podršku na terenu pružaju Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK i HNK.

U aktivnostima koje se provode, međunarodnu podršku su pružili FBI, DEA i Europol.

(Raport)

The post AKCIJA ‘BLACK TIE 2’: PRIVEDENI I DIREKTOR KANTONALNE BOLNICE TE VIJEĆNICA GV ZENICA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima