back to top

Apple iPhone 16 Pro poprima nove značajke s akcijskim gumbom

Samsung Galaxy S24 Ultra ponovno na fotografijama – sve se zna

U neprekidnom nizu inovacija, Apple je odlučio proširiti funkcionalnost svojih uređaja dodavanjem Akcijskog gumba na nadolazeće modele iPhonea 16.

Samsung Galaxy S24 modeli donose 7 nadogradnji Androida, posljednja je Android 21

Apple iPhone 16 Pro poprima nove značajke s akcijskim gumbom

Ova nadogradnja predstavlja evoluciju prema korisničkom iskustvu, pružajući korisnicima širok spektar mogućnosti prilagođavanja ponašanja svog uređaja.

Prošlogodišnji iPhone 15 Pro predstavio je ovu revolucionarnu promjenu, zamjenjujući tradicionalni Ring/Silent prekidač Akcijskim gumbom. Sada, očekuje se da će sva četiri modela iPhonea 16 uvesti ovu inovaciju, postavljajući novi standard u mobilnoj tehnologiji.

iPhone 16 Pro (Max) – pred nama svom svojom ljepotom

Akcijski gumb postaje epicentar korisničkog sučelja, pružajući mogućnost brze promjene funkcija uređaja. Ova dinamična značajka omogućava korisnicima da biraju između različitih opcija, prilagođavajući ih svojim potrebama u svakom trenutku.


2 27

Apple iPhone 16 Pro poprima nove značajke s akcijskim gumbom

Popis mogućnosti uključuje tihi način rada, kontrolu fokusa, brzi pristup kameri, upravljanje svjetiljkom, snimanje glasovnih zapisa, povećalo, prevoditelj, otvaranje omiljenih prečaca, pristupačnost te mogućnost da ne izvršavaju nikakve radnje.

Na današnji dan prije 17 godina predstavljen je iPhone

Iako je iPhone 15 Pro uveo ovu revolucionarnu funkciju, pravi preokret stiže s iPhoneom 16 Pro. Prvi prototipovi sugeriraju da će Akcijski gumb postati solid state, reagirajući na dodir korisnika umjesto da bude tradicionalni mehanički gumb.


1 9

Ovo će poboljšati osjećaj interakcije i pružiti dodatnu estetsku vrijednost uređaju. Apple, uvijek usredotočen na detalje, eksperimentirao je s veličinom novog akcijskog gumba, razmatrajući opcije koje variraju od tipki za glasnoću na iPhoneu 16 Pro do potpuno nove dimenzije koja bi bila iste veličine kao Akcijski gumb na prethodnom modelu.

iPhone 17 donosi bolju prednju kameru i još ponešto

Kako prenosi MacRumors, u fazi dizajna “Proto2” za iPhone 16 Pro, Apple je testirao četiri konfiguracije gumba kako bi pronašao optimalno rješenje. Te konfiguracije uključuju objedinjeni gumb za glasnoću s malim gumbom za akciju, jedinstveni gumb za glasnoću s velikim gumbom za akciju i gumbom za snimanje, te odvojene gumbe za glasnoću s velikim gumbom za akciju i gumbom za snimanje u ravnini s okvirom.


2 9
iPhone 16 Pro (lijevo) i iPhone 16 Pro (desno) !

Trenutačno testirana konfiguracija za iPhone 16 Pro ima odvojene tipke za glasnoću s malom akcijskom tipkom (iste veličine kao Akcijski gumb na iPhoneu 15 Pro) i tipkom za snimanje smještenom u ravnini s okvirom.

Hoće li iPhone 16 Pro postaviti novi standard s 4K prostornim videozapisima?

Iznenađujuće, tipka za snimanje neće samo pokretati snimanje fotografija, već će također omogućiti brzi pristup snimanju videozapisa, čime se dodatno proširuje funkcionalnost Akcijskog gumba.


4 5
iPhone 16 Pro (lijevo) i iPhone 16 Pro (desno) !

Prvi prototipovi su pokazali smještaj ove tipke na desnoj strani svih modela iPhonea 16 ispod tipke za uključivanje, no zbog prisutnosti mmWave 5G antene na toj strani kod američkih modela, moglo bi doći do pomicanja antene na lijevu stranu kako bi se očuvala funkcionalnost gumba za snimanje.

Apple Vision Pro 2 na tržište će 2027. godine

Posljednji render prikazan na MacRumors sugerira postavku gumba za snimanje na lijevoj strani ispod gumba za glasnoću, otvarajući prostor za nove prilagodbe u dizajnu uređaja. Ovaj potez dodatno ističe posvećenost Applea prilagođavanju korisničkim potrebama i optimizaciji funkcionalnosti njihovih uređaja.


1 26

Akcijski gumb na iPhoneu 16 Pro predstavlja ne samo evoluciju već i revoluciju u interakciji korisnika s mobilnim uređajima. Ova inovativna značajka ne samo da pruža praktičnost u svakodnevnom korištenju uređaja, već i otvara vrata novim mogućnostima personalizacije i kreativnosti.

Apple Vision Pro dostupan 02.02., prednarudžbe kreću 19.01.2024.

S nestrpljenjem očekujemo službenu najavu i lansiranje iPhonea 16 Pro, koji će svakako postaviti nove standarde u mobilnoj tehnologiji.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima