BRČAK ŠAKAMA I NOGAMA TUKAO ŽENU I MALOLJETNU KĆERKU, ZAKLJUČAVAO IH U KUĆI

BRČAK ŠAKAMA I NOGAMA TUKAO ŽENU I MALOLJETNU KĆERKU, ZAKLJUČAVAO IH U KUĆI

Osumnjičenom za nasilje u porodici, pritvor je određen usljed opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Protiv višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela, otvorena je istraga zbog sumnje da je tokom oktobra ove godine nasiljem i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir, tjelesni integritet i duševno zdravlje supruge i malodobne kćerke, s kojima živi u zajedničkom domaćinstvu.

Sumnja se da je u više navrata fizički nasrnuo na suprugu, udarao je šakama po glavi, uvrtao joj ruke, hvatao za kosu i gurao, nanosio joj udarce nogama i raznim predmetima po tijelu. Sve to je, uz psovke i uvrede, činio pred njihovom zajedničkom malodobnom kćerkom, kojoj je u jednoj takvoj prilici nanio i udarac nogom.

Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, nakon što bi napustio prostorije njihovog zajedničkog domaćinstva, on ih je više puta zaključavao u kući, onemogućavajući im tako da izađu i njegovo ponašanje prijave policiji.

Nakon što je otkriven, on je 30. novembra uhapšen i sprovoden pred tužioca Tužilaštva Brčko distrikta koje je, pošto ga je ispitalo, podnijelo prijedlog Osnovnom sudu da mu odredi pritvor.

Prihvativši tužilački prijedlog u cijelosti, sud je osumnjičenom odredio jednomjesečni pritvor, usljed opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Odbivši žalbu odbrane, Apelacioni sud Brčko distrikta BiH potvrdio je ovu odluku, a u međuvremenu, Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH nastavili su intenzivnu istragu usmjerenu na dokazivanje krivičnog djela nasilja u porodici, saopćeno je iz brčanskog Tužilaštva.

The post BRČAK ŠAKAMA I NOGAMA TUKAO ŽENU I MALOLJETNU KĆERKU, ZAKLJUČAVAO IH U KUĆI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima