DJEVOJČICA DOBILA LIJEKOVA ZA BOLOVE U STOMAKU, PA UMRLA DVA DANA KASNIJE

DJEVOJČICA DOBILA LIJEKOVA ZA BOLOVE U STOMAKU, PA UMRLA DVA DANA KASNIJE

Roditelji su dobili lijekove i rečeno im je da Milu vode kući, a dva dana kasnije djevojčica je bila mrtva.

Mila je dovedena na pregled 17. oktobra, nakon što se požalila na probleme sa stomakom. Prvo su ljekari rekli da se djevojčica vjerovatno prehladila, ali nakon pregleda rekli su da ima gastroenteritis, prepisali su lijekove i rekli da djevojčica ide kući.

Otac male Mile kaže da se on žalila na probleme sa stomakom, i da je imala još neke propratne simptome, koji ih nisu previše zabrinuli. Ali kako Mili nije bilo bolje, odlučili su da je odvedu kod ljekara, koji su rekli da boluje od običnih stomačnih problema.

Gastroenteritis je upala sluzokože digestivnog sistema i može izazvati simptome kao što su povraćanje, dijareja, bol u stomaku i mučnine. Bolest obično traje između 12 i 60 sati, a samo u ekstremnim slučajevima može dovesti do smrti usljed dehidratacije i to uglavnom kod osoba koje boluju od drugih bolesti.

Milin otac kaže da joj je bilo bolje nakon posjete ljekaru, a onda je iznenada preminula.

Neutješan, sada se pita da li je moglo nešto da se učini da njegova kćerkica ostane živa.

-Nikad ne pomislite da bi gastroenteritis mogao da ubije, pogotovo nekog tako mladog i zdravog – kaže on i dodaje da uvijek treba slušati svoje šesto čulo.

-Čak i kada ljekari pomisle da ste paranoični ili da previše brinete… Vjerujte svom osjećaju, jer on postoji sa razlogom”, kaže neutješni otac, prenosi “Telegraf”.

Pokrenuta je istraga kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti djevojčice.

The post DJEVOJČICA DOBILA LIJEKOVA ZA BOLOVE U STOMAKU, PA UMRLA DVA DANA KASNIJE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima