back to top

ĐOKOVIĆ PROPUŠTA VIMBLEDON?! Sav fokus na Pariz, od Roland Garrosa izravno do Olimpijskih igara?!

Glavna tema u svijetu tenisa je neočekivani prekid suradnje između prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića i njegovog dugogodišnjeg trenera Gorana Ivaniševića.

Novak je kao razlog rastanka naveo zasićenje, no već se nagađa o dubljim i konkretnijim razlozima radikalnog poteza.

Među njima je i nemogućnost koordinacije suradnje u novom kontekstu u kojem je treniranje dopušteno, no sada “Gazeta Delo Sport” navodi razlog koji bi još dugo mogao biti udarna vijest u svijetu tenisa – ako se pokaže točnim .

Navodno, Đoković želi propustiti Wimbledon i svu svoju pažnju usmjeriti na OI u Parizu. Ivanišević se, prema tim izjavama, nije mogao složiti s činjenicom da njegov igrač propušta turnir na kojem je i sam nekoliko puta igrao u finalu, a 2001. godine postao je senzacionalni osvajač, kada je nastupio kao dobitnik wild carda.

Pokažu li se ovi planovi točnima, to bi moglo značiti da će Novak igrati na dva uzastopna turnira u kompleksu Roland Garrosa u Bulonjskoj šumi – prvi put na drugom Grand Slamu sezone, a potom i na Olimpijskim igrama.

Novak je sedmerostruki prvak Wimbledona, dok su Olimpijske igre svojevrsna “mrlja” u njegovoj nevjerojatnoj karijeri, budući da je na svom prvom nastupu u Pekingu 2008. osvojio samo jednu broncu.

Na Roland Garrosu je do sada trijumfirao tri puta – 2016., 2021. i 2023. godine, a nadamo se da će ove godine posebno zablistati na zemljanim terenima u Parizu.

www.sportskacentrala.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima