back to top

INCIDENT U SARAJEVSKOM VRTIĆU: MAJKA PRIJAVILA POLICIJI DA JOJ JE DIJETE PRETUČENO

INCIDENT U SARAJEVSKOM VRTIĆU: MAJKA PRIJAVILA POLICIJI DA JOJ JE DIJETE PRETUČENO

Policija je ozbiljno shvatila ovaj slučaj i sve istražuje.

Kako je kazala majka djevojčice, do incidenta je došlo u petak, a što je ona shvatila naveče kada je krenula kupati dijete.

Majka navodi da je u petak preuzela kćerku iz vrtića gdje su joj vaspitačice rekle da je sve bilo uredu te da je dijete dobro spavalo i jelo, međutim prilikom tuširanja oko 18 sati isti dan je vidjela modrice kod djevojčice te ju je odmah odvela u hitnu pomoć gdje je dalje upućeno u bolnicu i na snimanje povreda.

Pregledom u bolnici je konstatovano da dijete ima povrede od ujeda i udaraca te se u sve uključila i policija, odnosno sačinili su policijski zapisnik.

Naredne sedmice je majka tražila odgovore od vrtića gdje joj je rečeno da je vaspitačica, koja je čuvala njeno dijete u tom trenutku, otišla na godišnji odmor.

U utorak su joj pokazali videosnimak incidenta na kojem se, kako kaže, vidi da više djece leže na njenoj kćerki, udaraju je, čupaju i grizu. Kazala je kako joj iz vrtića ne žele dati taj snimak i da se plaši kako bi mogao biti obrisan.

  • Pogledala sam video od 5-6 minuta gdje troje djece leži na njoj i udaraju, čupaju, gazaju po njoj. Jedna teta je u tom trenutku ulazila tri puta i uzimala ih da ih presvlači, druga je sjedila tu na pola metra od njih, okrenuta leđima. Na kraju se vidi da djeca odlaze, a ona sjedi na podu i plače – kazala je majka za Klix.ba.

Ona je sinoć ponovo kontaktirala policiju kako bi prijavila slučaj, a iz policije su nam potvrdili da su zaprimili prijavu i da postupaju prema njoj. Ističu kako ne mogu dati više informacija s obzirom na to da je riječ o djetetu.

O svemu je obaviješten i tužilac, a nakon što policija kompletira dokazni materijal, bit će proslijeđeno Tužilaštvu na rad. Ono što je do sada jasno jeste da se radi na utvrđivanju odgovornosti zbog zanemarivanja djeteta u vrtiću te da su tim povodom saslušani svjedoci.

(Klix.ba)

The post INCIDENT U SARAJEVSKOM VRTIĆU: MAJKA PRIJAVILA POLICIJI DA JOJ JE DIJETE PRETUČENO first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima