ISPOVIJEST MAJKE KOJA JE RODILA MRTVO DIJETE: NOSILA SAM BLIZANCE, JEDNA BEBA JE ŽIVA!

ISPOVIJEST MAJKE KOJA JE RODILA MRTVO DIJETE: NOSILA SAM BLIZANCE, JEDNA BEBA JE ŽIVA!

Termin mi je bio 15. decembar, nosila sam dječaka i djevojčicu. Sve je bilo u najboljem redu, a tog dana smo bili zakazali i ultrazvuk privatno da provjerimo kako napreduju bebe. Inače ja i suprug imamo još dvoje djece.

Ustala sam oko dva, pola tri ujutru i imala sam nagon za veliku nuždu. Nisam osjetila nikakve kontrakcije. Obrisala sam krv i čekala da nagon prođe kako bih što prije otišla u bolnicu da me pregleda dežurni ginekolog. Osjetila sam da jedna beba gura drugu u stomaku. Morala sam sve vrijeme da budem pribrana. Izašao je i plod, ali se ništa nije čulo, da jeste reagovala bih. Dok je plod izlazio i dalje nije bilo nikakvih kontrakcija – priča nesretna majka za Kurir.

Ona kaže da je osjetila da je beba u stomaku je krenula da se pomjera.

– Sve vrijeme sam morala da budem pri sebi i da ne paničim, plašila sam se. Muž je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je brzo došla. Nisam smjela nagle pokrete da pravim. Na pameti mi je bilo samo da spasimo drugu bebu. Nažalost, u bolnici je konstatovana smrt djevojčice, a dječak je prijevremo rođen i sutradan je prevezen na Institut za neonatologiju u Beogradu gdje se prati njegovo stanje. Tijelo druge rođene bebe je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Majka kaže i da je ona sada kod kuće, ali da je bila sa suprugom u posjeti drugom djetetu.

– Beba je dobro, tamo dobija sve što je potrebno. Molimo Boga da sve bude kako treba. Trudim se da budem dobro i da gledam pozitivno. Ima trenutaka kada potonem, ali imam podršku i moram da budem dobro zbog djece i zbog bebe – naglašava sagovornica.

(A.S./Blic)

POTRESNA SCENA: ŽENA SE PORODILA KUPATILU, BEBA UPALA U WC ŠOLJU!

The post ISPOVIJEST MAJKE KOJA JE RODILA MRTVO DIJETE: NOSILA SAM BLIZANCE, JEDNA BEBA JE ŽIVA! first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima