LJUDIMA REZALI GENITALIJE I BRADAVICE PA SVE PRENOSILI UŽIVO NA WEB STRANICI: DA, SVE PRIZNAJEM…

LJUDIMA REZALI GENITALIJE I BRADAVICE PA SVE PRENOSILI UŽIVO NA WEB STRANICI: DA, SVE PRIZNAJEM…

Rumunj Ion Ciucur (28), koji radi u hotelu u Gretna Green u Škotskoj, priznao je urotu u sklopu koje su izvršene dvije modifikacije tijela i time nanesene teške tjelesne povrede.

Navodni kolovođa čitave akcije, Norvežanin Marius Gustavson, poznat kao ‘The Eunuch Maker‘ (‘Tvorac eunuha‘, prev.), optužen je da je u džep stavio do 200.000 funti nakon što je na internetu uživo emitirao modifikacije tijela, među ostalima i vlastitog.

Gustavsonu, koji živi u Tottenhamu, u sjevernom Londonu, uklonjeni su penis i bradavica.

Praksa je povezana sa supkulturom u kojoj muškarci postaju ‘nullos‘ te ‘nulificiraju‘, odnosno uklanjaju genitalije, tj. penis i testise.

Zavjera je navodno uključivala do 29 ekstremnih tjelesnih modifikacija, uklanjanje dijelova tijela i trgovinu dijelovima tijela kod još osam muškaraca.

Ciucur je navodno ‘dio Gustavsonova najužeg kruga‘ i bio je uključen u kastraciju stezanjem.

Bivši medicinski tehničar Nathaniel Arnold (46), Jacob Crimi-Appleby (23) i Damien Brynes (36) uklonili su Gustavsonu dijelove tijela, a presuda bi im trebala biti izrečena 12. januara.

Crimi-Appleby je zamrznuo Gustavsonovu nogu zbog čega je bila potrebna amputacija, Brynes mu je uklonio penis, a Arnold je bio uključen u djelomično uklanjanje Gustavsonove bradavice.

Arnold je također priznao krađu lidokaina dok je radio kao medicinski tehničar u bolnici Chelsea i Westminster između januara 2016. i januara 2022. te posjedovanje ekstremnih pornografskih slika.

Gustavsonova navodna ‘desna ruka‘ kirurg Peter Wates (66) priznao je urotu za nanošenje teških tjelesnih povreda.

On je, navodno, imao glavnu ulogu kao kirurg u velikom broju zahvata.

Nijemac Stefan Scharf (61), koji se također u četvrtak prvi put pojavio na sudu, optužen je za urotu za nanošenje teških tjelesnih povreda. Optužen je da je sudjelovao u jedinstvenom postupku vađenja testisa u stanu u Camdenu u srpnju 2019. O krivnji će se izjasniti 12. januara, a dotad ostaje u pritvoru.

Gustavson i Scharf obratili su se sudu putem video veze iz zatvora Wandsworth. Gustavson je bio u invalidskim kolicima, a Scharf se služi štakama.

Arnold, Crimi-Appleby i Brynes priznali su namjerno nanošenje teških tjelesnih povreda.

Gustavson priznaje urotu za namjerno nanošenje teških tjelesnih povreda te zarađivanje snimanjem i prikazivanjem amputacija. Pred sudom bi se trebao naći 4. marta 2024.

Također priznaje da je između januara2017. i siječnja 2020. napravio i distribuirao dva videozapisa u kojima su bila djeca.

David Carruthers (60) i Janus Atkin (37) iz Južnog Walesa poriču urotu za počinjenje teških tjelesnih povreda.

Ashley Williams (31), priznala je namjerno nanošenje teških tjelesnih povreda Atkinu u njegovom domu u Newportu, južnom Walesu, 7. novembra 2017.

Gustavson i Ciucur zadržani su u pritvoru, a ostali su pušteni uz jamčevinu i ograničavanje kretanja.

Crimi-Appleby, iz Epsoma, Surrey, i Arnold, iz Južnog Kensingtona, i Byrnes, iz Tottenhama, priznali su da su namjerno uzrokovali tjelesne povrede.

Scharf je optužen za urotu za namjerno izazivanje tjelesnih povreda..

Gustavson i ostali će se sljedeći put pojaviti na daljnjem saslušanju na sudu 19. decembra.

Uklanjanje genitalija postupak je koji se prakticira u subkulturi modifikacije tijela koju čine uglavnom muškarci kojima su genitalije (a ponekad i bradavice) kirurški uklonjene. Oni koji prolaze kroz postupak često se nazivaju ‘nullos‘ i nisu nužno transrodni; većina se identificira kao eunusi.

The post LJUDIMA REZALI GENITALIJE I BRADAVICE PA SVE PRENOSILI UŽIVO NA WEB STRANICI: DA, SVE PRIZNAJEM… first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima