back to top

“Lucasfilm” tužio autopraonicu u Čileu zbog imena!

Walt Disney ( DIS.N ) produkcijska tvrtka Lucasfilm tužila je tematsku autopraonicu u Čileu. Auotrperionca se nalazi na periferiji čileanskog glavnog grada Santiaga zbog svog plagijata

više milijardi dolara vrijednu galaktičku filmsku i televizijsku sagu “Ratovi zvijezda”, rekli su odvjetnici autopraonice.

Star Wash Car Wash dijelio je videozapise na društvenim mrežama koji prikazuju radnike u autopraonici odjevene u likove iz Ratova zvijezda kao što su Chewbacca ili Stormtrooper, lovac na glave Boba Fett, Cassian Andor koji umjesto blastera koriste pištolje za pranje automobila i Dartha Vadera koji koristi Silu da prizove krpu za čišćenje.

Odvjetnička tvrtka koja zastupa autopraonicu rekla je da je vlasnik Matias Jara, dok je bio u procesu registracije svoje marke kod čileanskog patentnog tijela INAPI, primio tužbu od tvorca franšize, Lucasfilma.

Jarini odvjetnici rekli su da je američka filmska produkcijska tvrtka htjela blokirati registraciju imena i tvrdili da bi se marka mogla zamijeniti kao da je povezana s njima. Nije izazvalo nikakve probleme s kupcima, rekli su.

Lucasfilm nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Jara osporava tužbu, prema riječima njegovih odvjetnika, koji tvrde da se naziv dovoljno razlikuje od imena filmske franšize kako bi se izbjegla zabuna i da se autorska prava produkcijske tvrtke, iako pokrivaju proizvode poput igračaka, namještaja i bezalkoholnih pića, ne protežu na automobile čišćenje.

“Naravno da nas ova tužba pogađa. Mi smo mala tvrtka i trošimo novac na stvari koje nismo planirali”, rekla je Jara u intervjuu

Rekao je da je njegova mlada kći smislila igru ​​riječi (Star Wash) dok je bila na obiteljskom izletu u Disneyjev tematski park u Sjedinjenim Državama koji ima područje “Ratova zvijezda”, prenosi Reuters.

“Mi ne snimamo filmove, ne prodajemo njihove proizvode ili nešto slično”, dodao je Jara, napomenuvši da je njegov posao, ipak, pranje automobila “zvijezda”.

Izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

“Lucasfilm” tužio autopraonicu u Čileu zbog imena! “Lucasfilm” tužio autopraonicu u Čileu zbog imena!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima