MOSTARCU JEDNOMJESEČNI PRITVOR ZBOG NASILJA U PORODICI: VEĆ BIO U ZATVORU ZBOG TOGA

MOSTARCU JEDNOMJESEČNI PRITVOR ZBOG NASILJA U PORODICI: VEĆ BIO U ZATVORU ZBOG TOGA

Osumnjičenom Muhamedu M. se stavlja na teret da je 14. avgusta oko 12 sati u Mostaru, na adresi Dračevice-Križ br. 57, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa S. A., s kojom živi u izvanbračnoj zajednici i imaju troje maloljetne djece, fizički nasrnuo na istu, saopćeno je iz Tužilaštva HNK.

  • Jednom rukom uhvatio ju je u predio vrata, stiskajući je, pri čemu je oštećenoj nestajalo zraka, te je na taj način povrijedio, a nakon toga prilikom izlaska iz kuće, fizički je nasrnuo i na majku oštećene R. R. i udario je otvorenim dlanom u predjelu lijeve strane čela, na koji način joj je nanio lake tjelesne povrede – pojašnjeno je.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Muhamedu M., jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Muhamed M. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora.

Tužilaštvo HNK u suradnji sa PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima