back to top

Ne, nije šala: Bosanac u Beogradu ušao u pekaru i tražio burek. Izbio je rat na društvenim mrežama


Vječna rasprava među ljudima diljem regije je da li je jedini pravi burek onaj s mesom ili postoji i burek sa sirom, vrhnjem, prazan… ponovno je podijelila ljude na društvenim mrežama.

Dok su jedni smatrali da burek s mesom i nije burek, drugi su nastojali očuvati tradiciju. U toj raspravi Beograđanka, radnica u pekari, koja je na društvenoj mreži X, objasnila je kako je jednom Bosancu usred Beograda “očitala lekciju”.

– Kad smo već kod bureka…

– Molim jedan burek.

– S čim?

– Burek je s mesom! (ohol).

Pekarki ne vole da se svađaju, ali nacrtao sam ovog tipa da je sada u Beogradu i da imamo i burek sa sirom u Beogradu. I prazan burek. I burek s vrhnjem. A ako mu se ne sviđa, neka ide kući!”, napisala je.

“Najbolje je uz dimljeni opušak”

Njezina objava natjerala je ljude da još jednom napišu koje sve vrste bureka postoje i koja im je najdraža, a većinu su neke vrste bureka iznenadile.

“Da si mu spomenula burek pizzu, umro bi”, “Najbolje što sam jela je s dimljenom potrbušinom. Jela sam s ćevapima i špekom i s vrhnjem i bananama. Ovo zadnje je stvarno bizarno. Nekako, ne ide. Ali s dimljenim opuškom spektakl”, “Meni je prazan burek najbolji”, “Pa dobro si mu rekao. Više mi je muka od tih teorija o bureku”, “Naravno da je samo s mesom, saberi se”, napisali su.

Onda je radnica iz pekare ponovno nazvala i napisala.

– Poštujem što se u njegovoj zemlji burek radi samo s mesom. Nije u mojoj, a kako se radnja odvija u mojoj zemlji, trebalo bi je prilagoditi. Kad budem išao u Bosnu, tražit ću burek koji je samo s mesom, nema problema. Muka mi je od svih koji idu bilo gdje i drsko nameću svoje običaje. Pa nećeš ga dati majci! – oštro je zaključila, piše Blic.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima