back to top

OBJAVLJEN VIDEO NAPADA NA VLASNIKA I OSOBLJE KAFIĆA: ČAŠA U GLAVU, PA ONDA NOŽ

OBJAVLJEN VIDEO NAPADA NA VLASNIKA I OSOBLJE KAFIĆA: ČAŠA U GLAVU, PA ONDA NOŽ

Prvi incident dogodio se u aprilu ove godine kada je muškarac po imenu M.P. izazvao haos u kafiću maltretirajući goste i osoblje. Situacija se ubrzo izmakla kontroli kada je M.P. fizički napao jednog gosta, hvatajući ga za vrat i pokušavajući ga zadaviti. U jednom trenutku, i napadač i njegova žrtva su ispali iz lokala, gde je M.P. napao i slučajnog prolaznika.

Pokušavajući da smiri situaciju, vlasnik kafića V.Š. pokušao je da razgovara sa M.P.-om. Međutim, napadač je na vlasnika kafića nasrnuo koristeći čašu kao oružje, pogodivši ga u glavu. Srećom, drugi napad čašom promašuje vlasnika kafića. Ali, napadač nije stao na tome i uskoro je iz šanka uzeo nož, kojim je prijetio vlasniku kafića. U ovom incidentu, vlasnik kafića je zadobio lakše tjelesne povrede, dok je M.P. ubrzo uhapšen i priveden.

Trenutno se za napadačem traga. Samo nekoliko mjeseci kasnije, u istom kafiću “Babel”, desio se još jedan napad. Drugi incident dogodio se 3. oktobra u istom kafiću “Babel” u Sremskoj Mitrovici, kada su nepoznata lica sa fantomkama na glavama napala zaposlene u lokalu.

Prema riječima zaposlenih napadači su držali nepoznate predmete u rukama i izazvali haos u kafiću. Incident je počeo kada su napadači nasrnuli na menadžera objekta. Prema svjedočenjima zaposlenih, napadači su prvo poprskali menadžera biber sprejom, a zatim su ga brutalno napali, zadajući mu udarce po licu i tijelu. Ovaj događaj je prijavljen policiji od strane gostiju koji su se zatekli u kafiću. Policija je ubrzo stigla na lice mjesta i sprovela detaljnu pretragu objekta. Tokom istrage, pronađeni su čekić i kuhinjski nož koji su napadači koristili tokom napada.

U samoodbrani, menadžer lokala je ranio jednog od napadača, koji je potom prebačen u sremskomitrovačku bolnicu radi liječenja. Kako javlja Kurir od zaposlenih jedan od napadača je maloljetan, te da je podignuta optužnica protiv njega za pokušaj ubistva.

Policija trenutno radi na identifikaciji drugog napadača i utvrđivanju svih okolnosti ovog teškog krivičnog djela. Treći incident se desio dva dana kasnije, kada je “Babel” potpuno izgorio. Najnoviji incident, koji se dogodio u noći između četvrtka i petka, potpuno je zapaljen kafić “Babel”.

Kafić je izgorio gotovo do temelja, a uzrok požara još uvijek nije poznat. S obzirom na okolnosti i štetu koja je nanesena, ne isključuje se mogućnost da je “Babel” bio namjerno zapaljen.

Video pogledajte na linku KURIRA.

The post OBJAVLJEN VIDEO NAPADA NA VLASNIKA I OSOBLJE KAFIĆA: ČAŠA U GLAVU, PA ONDA NOŽ first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima