back to top

Objavljeni su novi renderi nadolazećeg Motorola vodećeg modela, Motorola Edge 50 Ultra!

Mnogi su bili definitivno razočarani kada su vidjeli da je Motorola potvrdila da će njihov vodeći pametni telefon, za koji kompanija tvrdi da će biti vodeći kompanije, koristiti ono što se može reći da će biti SoC srednje klase. Međutim, kako se kasnije pokazalo, Motorola Edge 50 Pro još uvijek nije najmoćniji član porodice Edge 50. Bolji, brži i moćniji od svog ultra brata – Motorola Edge 50 Ultra. Po svemu sudeći, radi se o pametnom telefonu čije bi specifikacije i performanse trebalo da konkurišu vrhunskim pametnim telefonima, kao što je Samsungov Galaxy S24 Ultra!

Iako još uvijek postoji mnogo pitanja oko nekih od ključnih specifikacija Motorola-inog Edge 50 Ultra uređaja, jedno je sigurno: pametni telefon će doći sa sistemom na čipu za koji se zna da je nešto slabiji, ali i dalje “vodeći” SoC : Qualcommov Snapdragon 8s Gen 3. Ova informacija je potvrđena prošle sedmice. Snapdragon 8s Gen 3 je nešto sporiji, ali i dalje impresivan “rođak” standardnog Snapdragona 8 Gen 3, koji pokreće vodeće modele i općenito najbolje i najkvalitetnije Android pametne telefone koje danas možete pronaći na tržištu.

motorola edge 50 ultra

Na prvi pogled, Motorola Edge 50 Ultra se ne razlikuje mnogo od Motorola Edge 50 Plus modela

Na prvi pogled, Motorola Edge 50 Ultra izgleda prilično slično, odnosno ne razlikuje se mnogo od Edge 50 Pro modela, koji dolazi sa Qualcommovim Snapdragon 7 Gen 3 sistemom na čipu. Ono što možda nije iznenađujuće je da je izbočina stražnje kamere veća kod modela više klase, odnosno modela Ultra, što će nesumnjivo doprinijeti boljem kvalitetu fotografija i videa.

Navedeni sistem kamera navodno uključuje tri različita senzora od 50 MP, od kojih jedan ima funkciju periskopa, što je “ekvivalentno približno petostrukom optičkom zumu”. Iako je očigledno prerano donositi bilo kakve zaključke u vezi sa mogućnostima kamere ili performansama uopšte, svakako se nadamo da će ovaj model moći da se održi u odnosu na druge vodeći pametne telefone koji su danas dostupni na tržištu, što je i cilj ovog uređaja.

motorola edge 50 ultra

Ono što će svakako privući pažnju potencijalnih kupaca Motorola Edge 50 Ultra pametnog telefona je njegov ekran. Riječ je o nepoznatom ekranu nepoznate rezolucije, za koji znamo samo da će imati vrlo tanke okvire i da će biti zaobljen, što bi trebalo dati dodatni naglasak „premium“ segmentu. Stražnja strana ploče je jednako atraktivna, naravno ako vam ne smeta veći modul kamere. Kako stvari trenutno stoje, čini se da Motorola želi privući veliku pažnju pojavom svog Ultra modela: čini se da će ovaj model imati i kožnu presvlaku i završnu obradu Motorola s potpisom te trio boja koje uključuju vrlo moderan “Peach Fuzz” pored klasične i elegantne crne i nijanse bež boje pod nazivom “Sisal”.

Kada bi se novi uređaj trebao pojaviti na tržištu?

Očekuje se da će ovaj uređaj uskoro biti objavljen na nekim tržištima pod imenom Motorola X50 Ultra. Na svim ostalim tržištima, Motorola Edge 50 Ultra bi, zajedno sa Edge 50 Pro i Motorola Edge 50 Fusion, trebao biti predstavljen 3. aprila.

Napisao: Alan Milić

Članak Objavljeni su novi renderi nadolazećeg Motorola vodećeg modela, Motorola Edge 50 Ultra! prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

hjpc.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima