back to top

OPTUŽEN BIVŠI PSIHIJATAR: IZDAO JE VIŠE OD 120 LAŽNIH RECEPATA

OPTUŽEN BIVŠI PSIHIJATAR: IZDAO JE VIŠE OD 120 LAŽNIH RECEPATA

Općinski sud u Bjelovaru je ovih dana potvrdio optužnicu protiv Belše i Ante Jurišića (47) zbog krivotvorenja i dilanja lijekovima koji se zbog djelatnih tvari u njima kao što su alprazolam, zolpidem i diazepam nalaze na popisu droga.

Za što se tereti bivši psihijatra?

Liječnik se tereti da je izdao oko 120 liječničkih recepata za spomenutu vrstu lijekova nakon što je prestao biti psihijatar u Općoj bolnici Bjelovar. To je činio u razdoblju od augusta 2015. do novembra 2016. u Bjelovaru, što znači tokom više od godine dana.

U receptima je kao pacijente navodio imena raznih osoba, a recepte je potom ovjeravao faksimilom, pečatom zdravstvene ustanove, faksimilom svojeg pečata vještaka, pečatom jedne poliklinike i svojim potpisom, piše Bjelovar.live.

Poslije toga je osobno i uz pomoć nepoznatih osoba u apotekama kupovao veće količine tih lijekova na temelju neistinitih recepata.

Liječnik je optužen i da je od 11. do 27. januara 2016. u Bjelovaru, u vrijeme dok je još radio u bolnici, sastavio sedam recepata za jake psihoaktivne lijekove na kojima su kao pacijenti bili navedeni Anto Jurešić, jedna ženska osoba i dvije nepostojeće osobe.

Takve recepte ovjerio je faksimilom svog pečata, a jedan dio je vlastoručno potpisao. Potom bi ih Jurešić neovlašteno ispisivao, imitirajući potpis psihijatra Belše te na kraju uz pomoć njih u apotekama kupovao lijekove.

Jurešić je lijekove nekada plaćao gotovinom, a ponekad je koristio bankovnu karticu koju mu je dao dr. Belša. Drugooptuženi Jurešić jedan je dio lijekova konzumirao, dok je veći dio prodavao psihijatru Belši, piše Bjelovar.live.

The post OPTUŽEN BIVŠI PSIHIJATAR: IZDAO JE VIŠE OD 120 LAŽNIH RECEPATA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima