back to top

OPTUŽEN ZA SVIREPI ZLOČIN U BIH: STARICU TUKAO DO SMRTI, TIJELO ZAMOTAO U PREKRIVAĆ I DUŠEK PA GA SAKRIO

OPTUŽEN ZA SVIREPI ZLOČIN U BIH: STARICU TUKAO DO SMRTI, TIJELO ZAMOTAO U PREKRIVAĆ I DUŠEK PA GA SAKRIO

Prema navodima iz optužnice, Ćatić je u periodu od popodneva 30. do jutra 31. jula 2023. godine došao do kuće starice, koja se nalazi na osamljenom mjestu u Tumarama, ušao u kuću te starici zadao veći broj udaraca, što je dovelo do njene smrti.

Kako bi prikrio tragove njeno tijelo je zamotao u prekrivać i dušek i sakrio na nepoznatu lokaciju.

  • Tužilaštvo je istragu u ovom predmetu obavilo u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), a u istrazi su sudjelovali i istražitelji Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije (FUP), te je u određena vještačenja uključena i Agencija za forenzička ispitivanja i vještačenja Ministarstva sigurnosti BiH, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Nakon potvrđivanja optužnice Kantonalni sud Tuzla je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i Ćatiću produžio mjeru pritvora za još dvije godine.

Inače, Ćatić je i ranije osuđivan. On je 2011. godine proglašen krivim za silovanje u sticaju sa krivičnim djelom ubistva u pokušaju te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina.

Tada 26-godišnji Ćatić osuđen je jer je 27. februara 2010. godine u naselju Gornji Bistarac kod Lukavca silovao 50-godišnjakinju i nožem zadao ubodnu ranu njenom 15-godišnjem sinu, koji ju je pokušao odbraniti.

The post OPTUŽEN ZA SVIREPI ZLOČIN U BIH: STARICU TUKAO DO SMRTI, TIJELO ZAMOTAO U PREKRIVAĆ I DUŠEK PA GA SAKRIO first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima