back to top

OSUMNJIČENI ZA BRUTALNO MUČENJE DJEDA DUGOVALI VELIKE PARE! MONSTRUMI OSUĐIVANI ČAK 26 PUTA

OSUMNJIČENI ZA BRUTALNO MUČENJE DJEDA DUGOVALI VELIKE PARE! MONSTRUMI OSUĐIVANI ČAK 26 PUTA

Nažalost, i njihova žrtva Stanimir Brajković (74) je zbog bačene petarde bio prekšajno osuđen na novčanu kaznu od 30.000 dinara, ali pošto nije imao novca da je plati i on je završio u istoj ćeliji gdje je mučen, prebijan i silovan do smrti.

Trojica osumnjičenih su ukupno trebali da plate 706.000 dinara zbog saobraćajnih prekršaja i prekršaja o Zakonu o ličnoj karti koje su napravili.

Od njih trojice, najviše prekršajnih presuda ima Srećko Stefanović, čak 20, dok Dalibora Petrović ima 4, a Saša Stanković dvije. Inače, sva trojica su prekršaje počinili tokom 2021. i 2022. godine.

Srećko osuđivan čak 20 puta

Srećko Stefanović (20) osuđivan je čak 20 puta, a u zatvor je otišao 19. decembra 2023. godine i trebalo je da izađe 27. septembra, ali kako je u međuvremenu u zatvoru počinio teško krivično djelo ubistvo, neće se skoro naći na slobodi.

Svaki put se pravdao

Naime, prvi put, Srećko je osuđivan na novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 50.000 dinara zbog prekršaja u saobraćaju kada je na teriotiriji Lazarevca upravljao mopedom bez saobraćajne dozvole, kao i toga što je tom prilikom utvrđeno da vozilo kojim je upravljao nije bilo ni registrovano.

Drugi put je osuđen za novčanu kaznu zatvora od 5.000 dinara iz razloga što nije posjedovao ličnu kartu, nakon čega je utvrđeno da Srećko nikada nije ni podnio zahtjev za njeno izdavanje nakon što je postao punoljetno lice, da bi ga poslije nekoliko mjeseci policija ponovo zaustavila, nakon čega je osuđen na još jednu novčanu kaznu od 5.000 dinara zbog istog razloga. Uz to, dobio je da plati još 100.000 dinara zbog neposjedovanja vozačke dozvole prilikom upravljanja automobilom marke audi.

Srećko je tada izjavio da je u automobil sjeo kada je bratovljevo dijete dobilo gušenje, a kako kod kuće nije bilo nikoga, on je morao da ga odveze kod ljekara, te je rizikovao da ga policija zaustavi.

Januara naredne 2022. godine osuđivan je ponovo zbog neposjedovanja lične karte, kada je dobio da plati 10.000 dinara, a razlog zašto još uvijek nije podnio zahtjev za njeno izdavanje bio je taj, kako kaže, jer su mu oba roditelja preminula, pa je sve vrijeme sakupljao dokumentaciju kako bi mogao da dobije ovaj dokument, nakon čega je tvrdio da je namjeravao ovih dana da podnese zahtjev.

Izbjegavao vojsku

Također, Srećko se nije odazivao na poziv za vojni rok, kada je dobio da plati 10.000 dinara, a njegovo obrazloženje bilo je tada da je često odsutan od kuće, još dva puta osuđivan je zbog istog prekršaja kada je dobio da plati po još 10.000 dinara, a tada mu je bilo opravdanje da često radi sezonske poslove u Gornjem Milanovcu i drugim mjestima, te nije u mogućnosti.

Narednih osam puta dobijao je iste novčane kazne zbog neposjedovanja ličnog dokumenta, i deveti put kazna za ovo je iznosila 6.000 dinara.

Dva puta Srećko je dobio da plati novčanu kaznu u iznosu od 65.000 dinara zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, s tim da se jednom pravdao tako što je rekao da je žurio u apoteku da drugu kupi lijekove, a drugi put kako su ga drugari zamolili da pretjera staro gvožđe.

Sljedeći put kada je zaustavljen zbog vožnje bez vozačke dozvole, izjavio je da nema novca da plati troškove, nakon čega je dobio kaznu zatvora od 15 dana, a s obzirom na to da posljednje četiri godine, kazne za počinjene prekšaje nije platio, u zatvoru je trebalo da odsluži kaznu zatvora sve do septembra ove godine.

Saša Stanković osuđivan dva puta

Prvi put Saša je osuđen na novčanu kaznu od 5.000 dinara zbog neposjedovanja lične karte, a drugi put zbog saobraćajnog prekršaja, dobio je da plati 120.000 dinara kada je vozio bez vozačke dozvole i to pod dejstvom alkohola, a pravdao se time da mu se supruga porodica, te je iz tog razloga izašao da počasti prijatelje.

Dalibor Petrović osuđivan četiri puta

Treći osumnjičeni za jezivo prebijanje penzionera, osuđivan je tri puta zbog upravljanja vozilo bez vozačke dozvole, kada mu je izrečena kazna zatvora jednom od 100.000 dinara i druga dva puta po 50.000 dinara. A četvrti put novčana kazna je iznosila 5.000 dinara zbog neposjedovanja lične karte.

Prilikom saslušanja, Dalibor je jednom prilikom izjavio da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole zato što je htio da nauči da vozi, s tim da je svaki put prilikom saslušanja, osumnjičeni molio sudiju da mu se kazne ublaže zbog toga što nije bio zaposlen nigdje.

The post OSUMNJIČENI ZA BRUTALNO MUČENJE DJEDA DUGOVALI VELIKE PARE! MONSTRUMI OSUĐIVANI ČAK 26 PUTA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima