OSUMNJIČENI ZA TERORIZAM, KOJI JE UČESTVOVAO NA STRANIM RATIŠTIMA SIRIJE I IRAKA, PREDAT TUŽILAŠTVU BIH

OSUMNJIČENI ZA TERORIZAM, KOJI JE UČESTVOVAO NA STRANIM RATIŠTIMA SIRIJE I IRAKA, PREDAT TUŽILAŠTVU BIH

  • Ovaj osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je učestvovao na stranim ratištima Sirije i Iraka, gdje je djelovao u strukturama tzv. ‘ISIL-a’, koji je od Vijeća sigurnosti UN-a proglašen terorističkom organizacijom – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni se tereti da je u dobi od oko 25 godina, pristupio strukturama “ISIL-a”, te je na području Bliskog Istoka proveo oko 10 godina i jedan je od osumnjičenih s najdužim boravkom na navedenom području.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora, između ostalog jer se radi o osumnjičenom koji je duži vremenski period bio nedostupan pravosudnim organima BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i partnerske institucije i agencije za provedbu zakona u BiH i inostranstvu, provode aktivnosti usmjerene ka lociranju, izručenju i procesuiranju više osoba, koje su u proteklom periodu boravile na stranim ratištima, s ciljem njihove deportacije i kaznenog procesuiranja u Bosni i Hercegovini.

(Anadolija)

The post OSUMNJIČENI ZA TERORIZAM, KOJI JE UČESTVOVAO NA STRANIM RATIŠTIMA SIRIJE I IRAKA, PREDAT TUŽILAŠTVU BIH first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima