POLICIJA PRIVELA PET OSOBA ZBOG NESTANKA 14-GODIŠNJE DJEVOJČICE

POLICIJA PRIVELA PET OSOBA ZBOG NESTANKA 14-GODIŠNJE DJEVOJČICE

Makedonska policija objavila je da je privela pet osoba koje su povezane s nestankon djevojke, ali još uvijek se ne zna zbog čega.

Podsjetimo, Vanja Gjorčevska nestala je u jednom od najprometnijih dijelova Skoplja. Djevojčica je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 nije bila dostupna. Majka je policiji kazala kako sumnja u otmicu, jer nije moguće pronaći nijedan drugi logičan razlog zašto se nikom nije javila.

Ono što najviše muči Makedonce je činjenica da je Vanjin nestanak prijavljen dva puta u različito vrijeme.

Majka je prijavila nestanak odmah nakon što ju je razrednica obavijestila da Vanja nije došla na prvi sat nastave, oko 8.35. Ono što je misteriozno je činjenica da je otac nestanak prijavio oko dva sata kasnije.

POLICIJA PRIVELA PET OSOBA ZBOG NESTANKA 14-GODIŠNJE DJEVOJČICE

Ko je i kada zapravo prijavio nestanak djevojčice i zašto su se o prijavi pojavile dvije verzije, za “Fokus” pojašnjavaju u ministarstvu.

– Majka djevojčice prijavila je nestanak 27. novembra u 8.35 sati na dežurni broj 112. Prijava je potom proslijeđena nadležnim institucijama. Otac je, pak, službeno prijavio nestanak u 11 sati, istoga dana, u policijskoj postaji, rekli su u MUP-u.

Iz MUP-a opetovano apeliraju da se ne šire dezinformacije i nagađanja u vezi s ovim slučajem.

Makedonski ministar Spasovski danas je, međutim, otkrio da se sinoć radilo do kasnih sati i da je privedeno pet osoba, kao i da je jedno vozilo preuzeto kao dokaz, odnosno trag. Naglasio je da se nastavljaju aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja.

The post POLICIJA PRIVELA PET OSOBA ZBOG NESTANKA 14-GODIŠNJE DJEVOJČICE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima