back to top

POZNAT RAZLOG ODGAĐANJA IZRUČENJA U BIH ZLOGLASNOG UBICE ‘ZEMUNSKOG KLANA’

POZNAT RAZLOG ODGAĐANJA IZRUČENJA U BIH ZLOGLASNOG UBICE ‘ZEMUNSKOG KLANA’

On je avionom jučer trebalo da stigne iz Španije na Sarajevski aerodrom. Ranije je Okružni sud u Banjoj Luci saopćio da je donio rješenje kojim priznaju presudu nacionalnog suda Španije jer su ispunjeni zakonski uslovi, kao i uslovi iz međunarodnih ugovora. Tako je Sud prihvatio da Petrić u BiH izdržava kaznu.

Petrić je presudom nacionalnog suda u Španiji osuđen za organizovani kriminal na pet godina te za posjedovanje ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja na 10 godina zatvora. Kako je pojašnjeno u saopćenju banjalučkog Okružnog suda ono za šta je Petrić osuđen u Španiji jesu krivična djela i po domaćem zakonodavstvu.

– Djelo opisano pod tačkom 1. navedene presude je krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela Krivičnog zakonika RS, a djelo opisano pod tačkom 2. iste presude je krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Za ta djela utvrđene su pojedinačne kazne zatvora pa je Okružni sud u Banjoj Luci osuđenom izrekao jedinstvenu kaznu od 14 godina u koju je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru – navedeno je u saopćenju Suda.

Petrić je poznat kao desna ruka Luke Bojovića te po monstruoznim ubistvima širom Evrope.

The post POZNAT RAZLOG ODGAĐANJA IZRUČENJA U BIH ZLOGLASNOG UBICE ‘ZEMUNSKOG KLANA’ first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima