back to top

SFEROPOULOS O PROŠLOJ SEZONI: Ima viziju momčadi za iduću iako je bila najteža i prijelomna


EURO 2024: Srbija – Engleska | Slovenija – Danska | Poljska- Nizozemska ↓↓↓


Košarkaši Meridianbet Crvene zvezde takmičarsku godinu završili su sa tri trofeja.

Crveno-bijeli su u Srbiji osvojili duplu krunu osvojivši Kup Koraća i KLS. Osvojili su ABA ligu i bili najbolji na Jadranu.

Početkom sezone na mjestu trenera Duška Ivanovića zamijenio je Janis Sferopoulos. U velikom intervjuu za klupski YouTube kanal govorio je o brojnim temama.

Najteži trenutak ove sezone bio je period kada smo imali dosta ozljeda. Kada je mnogo igrača bilo ozlijeđeno u isto vrijeme. U prosincu smo imali četiri ozlijeđena igrača. I jako je teško nemati sve igrače na raspolaganju u tom trenutku kada se boriš za rezultate. Zbog tih ozljeda dosta braniča je bilo van 12 i njihov izostanak se itekako osjetio u našoj igri. To mi je bio najteži trenutak u sezoni. Osim toga, ono što nas je pratilo tijekom cijele sezone je da nikada nismo imali cijeli roster na raspolaganju. Stvarno se nadam da ćemo imati više sreće sljedeće sezone, rekao je grčki stručnjak.

Potom su ga upitali vjeruje li nakon određene utakmice da je to prijelomna točka za uspješan završetak sezone:

Vjerujem da je prekretnica upravo Kup. Igrali smo jako dobro, bili smo koncentrirani, cijela je momčad željela pobjedu, a ni tada nismo imali cijeli roster na raspolaganju. Svi su pokazali veliku želju za pobjedom. Mislim da je to bila prekretnica o kojoj govorimo, naravno, utakmica protiv SC Derby, koju smo jako loše počeli, kad smo je završili rekao sam pomoćnicima da ćemo ovom pobjedom sigurno osvojiti prvenstvo. Spheropoulos jadikuje.

Progovorio je i o video susretu s Nebojšom Čovićem prije nego što je postao izbornik. Dotakao se ove sezone u Euroligi. O natjecanju u ABA ligi, dodavši kako je vrlo konkurentno. Govorio je o tome kako voli raditi pod pritiskom. O ulozi Andreja Kostića i Uroša Plavšića.

Na kraju je progovorio o svojoj viziji momčadi za sezonu 2024/2025:

Želimo zadržati bazu igrača iz prethodne sezone, pritom mislim na neke strance koje smo već proširili. Još uvijek razmišljamo i razgovaramo sa svim igračima koji su bili dio momčadi ove sezone i bit će to u narednim danima. Ajmo onda dovesti još neke nove igrače, strane i srpske, poput Plavšića kojeg smo već doveli. Oni će nam donijeti energiju, atletizam i vještine potrebne da budemo još jača grupa igrača koja se može natjecati na najvišoj razini, Sferopoulos je zaključio u podužem izlaganju.

Izvor: ( www.sportskacentrala.com / Znamo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima