SIPA UHAPSILA DVIJE OSOBE: DILALI KANABIS, DVA KILOGRAMA KOKAINA, HEROIN…

SIPA UHAPSILA DVIJE OSOBE: DILALI KANABIS, DVA KILOGRAMA KOKAINA, HEROIN…

Uhapšene su dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Organizovani kriminal“ i „Neovlašten promet opojnih droga“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su predata u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Za uhapšene postoji osnov sumnje da su na područje Bosne i Hercegovine  sa područja Crne Gore, Republike Srbije i Republike Slovenije transportovali veću količinu opojne droge  i to oko 121 kilogram opojne droge kanabis, kilogram opojne droge kokain, više od dva kilograma opojne droge heroin, pet kilograma prekursora za uvećanje  mase opojne droge  heroin, a sve u cilju sticanja velike materijalne koristi a što je utvrđeno  tokom rada na predmetu, prikupljanjem  obavještajnih podataka i analizom kriptovanih aplikacija „SKY“ i „ANOM“.

Pretres je realizovan na osnovu usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovina i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Kantona Sarajevo.

(SIPA/ I.S.)

The post SIPA UHAPSILA DVIJE OSOBE: DILALI KANABIS, DVA KILOGRAMA KOKAINA, HEROIN… first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima