back to top

SMAJLAGIĆ OBJASNIO ZBOG ČEGA JE BURIĆ BIO NA TRIBINAMA

Selektor Irfan Smajlagić odlučio je uoči meča s Gruzijom na tribine poslati našu prvu zvijezdu – golmana Benjamina Burića.

Prve trzavice između njih zabilježene su nakon debakla od Nizozemske kada Burić nije htio dati izjavu, a novinarima se kratko obratio kazavši – pitajte selektora.

Potom je Smajlagić rekao kako nema nesuglasica među njima, ali ga je večeras poslao na tribine.

– Burić nije razlog za poraz. Doživljavali smo poraze i sa njim. Moramo stvarati perspektivu i graditi rotaciju. Od njega znamo šta trebamo očekivati, ali od Haruna ne znamo. Kada će ako ne sada dati priliku mladim igrače – kazao je Smajgalić, a novinar N1 ga je pitao “Zašto nema Burića? Rekli ste da ćete ići na pobjedu, kako bez Burića koji je najveća sigurnost u odbrani? Zašto ga nije bilo?”

– Pa možda Vama zvuči iz konteksta, zato što nemate uvid u ostale golmane. Harun već godinama brani u kontinuitetu u Chamberyju, tvrdim da je zaslužio priliku. Ne smijemo gubiti igrače. U perspektivi treba gledati malo i u budućnost. Sastavljati roster igrača koji mogu zajedno igrati. Taj period je četiri do pet godina – kazao je Smajgalić.

Na pitanje novinara da li razmišlja o podnošenju ostavke, Smajlagić je odgovorio:

– Moj je status je nepromjenjiv i uvijek je isti – zaključio je.

Smajlagić je komentarisao poraz od Gruzije.

– Očigledno da ima problem sa kontinuitetom dobrih dionica. Glavni razlog je energija, da bi mogli odigrati na vrhuskom nivou. Odigrali smo danas dobrih 20 minuta. Međutim poslije imamo problema u napadu. Znamo koje probleme imamo i vidjeti na koji način ih ispraviti i to je veći proces. Vrhunski rukomet zahtjeva dvosmjernu igru i veliku potrošnju – kazao je Smajlagić.

(A.J./N1)

The post SMAJLAGIĆ OBJASNIO ZBOG ČEGA JE BURIĆ BIO NA TRIBINAMA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima