Snimljena tučnjava profesora i učenika u razredu, profesor će dobiti otkaz


Pojavila se skandalozna snimka iz zagrebačke Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića na kojoj se vidi fizički obračun profesora i učenika.


Index.hr ima video koji prikazuje kako na satu student s mobitelom u rukama dolazi do profesora koji sjedi za stolom i prilazi mu vrlo blizu. Profesor ga pokušava odgurnuti od sebe, što rezultira međusobnim hrvanjem ispred ploče.


U jednom trenutku profesor završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima predmet i njime udara učenika po glavi. Profesor pada na zemlju. Nakon što ustane, student ga gurne o televizor, a profesor ga opet pokuša udariti predmetom. Tu se upliću još dva studenta koji hvataju profesora za ruku, a jedan od njih gura studenta koji se s njim sukobio na profesora.


Nakon nekoliko sekundi uspijeva im pobjeći, uzima još jedan predmet iz komode i još jednom udara učenika. U tom trenutku uključuje se još studenata koji razdvajaju profesora i studenta te se sukob smiruje.


Neki su studenti snimali sukob, neki su se smijali, no nekoliko učenika ipak je pomoglo da se profesorica i student razdvoje.
 

Ravnateljica: Profesor će dobiti otkaz


Ravnateljica škole je u odgovoru Indexu rekla da će profesorica dobiti otkaz, ali nije odgovorila na naše pitanje hoće li i učenici biti podvrgnuti sankcijama.


“Škola je u navedenom slučaju postupila u skladu s protokolom, o događaju je obavijestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, čije je postupanje u tijeku. Međutim, ne možemo otkrivati ​​detalje slučaja i njihovog postupanja. Osuđujemo u najstrože zabranjuje bilo kakav oblik nasilja i drži da nema opravdanja za nasilje, bez obzira na okolnosti. Slijedom navedenog pokrenut je postupak za otkaz ugovora o radu navedenoj učiteljici”, rekla je.Bosiljka Galenićravnatelj Strojarske tehničke škole Fran Bošnjaković.


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima