back to top

ŠOKANTNO! Beba rođena s unutarnjim organima izvan tijela!

Majka iz Engleske bila je šokirana kada je saznala da će se njezina kćer roditi s crijevima i brojnim unutarnjim organima izvan želuca. – Ispali su joj svi bubrezi, želudac, jetra, jajovodi, crijeva i jajnici – otkrila je majka…

“Njen partner Drew (23) ponudio se da se slika s bebom, ali ja sam jednostavno odbio. Nisam to želio vidjeti.”

“Moja beba je šokantno rođena s organima izvan svog tijela i nisam je želio vidjeti”

Jednomjesečnoj Dorothy Montgomery dijagnosticiran je ekstremni oblik gastroshize. Stanje je urođena mana gdje rupa u trbušnom zidu blizu pupka omogućuje nekim bebinim organima da se prošire izvan njezina tijelaprema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Dorothyna mama, 21-godišnja Sadie, doznala je za stanje bebe tijekom 12-tjednog snimanja u listopadu 2023., ali nije bila spremna vidjeti nedostatak.

Sve čega se sjećam čula je kako mi je savjetnik rekao da je Dorothyna ‘utroba’ izašla iz njezina tijela, rekla je. “Stalno sam razmišljao: ‘Kako to misliš crijeva?’

organi bebe van
Medicinska ilustracija bebe s organima izvan tijela

Liječnici su objasnili da bi djevojčica mogla patiti od gastroshize ili egzomfalusa, “hernije trbušnih organa kroz defekt u središnjem trbušnom zidu”, prema Safer Care Victoria.

Predložili su različite opcije kako bi potvrdili Dorothyno stanje. Prva je opcija bila gastroshiza – što je značilo da će Dorothy trebati kompresija organa, ali će vjerojatno nakon toga nastaviti živjeti normalnim životom. Ali još jedno stanje, egzocefalus, može biti doživotna urođena mana gdje se trbušni zid ne formira pravilno – što dovodi do kila i daljnjih operacija kako djeca rastu, izvještava Mirror.

“Morala sam razmotriti svoje mogućnosti”, rekla je Sadie. “Morala sam stvarno razmisliti hoću li nastaviti s trudnoćom. Nisam mogla naći nijednu drugu mamu koja prolazi kroz istu stvar kao ja”, uzdahnula je.

Odlučila je odustati od invazivnog postupka i napravila je krvni test koji je potvrdio da njezina kći ima gastrošizu.

Sadie je pokušala istražiti kakav bi bio život djeteta s tim stanjem, ali je imala problema s pronalaženjem povezanih informacija. Tijekom 32-tjednog skeniranja, primalje su otkrile da je Dorothyn broj otkucaja srca bio vrlo visok, što je izazvalo veliku zabrinutost

Sadie je podvrgnuta hitnom carskom rezu i rodila je svoj zamotuljak radosti 12. veljače 2024., težak 1,8 kg (8 funti).

Liječnici su njeno novorođenče zamotali u prozirnu foliju kako bi joj unutrašnjost bila vlažna te su je prebacili u bolnicu Southampton na liječenje, javlja New York Post (gdje možete vidjeti 2-3 slike Dorothy jer ih nismo mogli objaviti zbog autorskih prava )

#Jednostavno se nisam mogao suočiti s tim. Bilo mi je dovoljno teško posjetiti je u Southamptonu i vidjeti sve cijevi za koje je bila spojena.” , otkrila je mlada mama.

U međuvremenu, liječnici su uspjeli stisnuti Dorothyne organe natrag u trbuh pomoću silikonske vrećice ili “silosne vrećice”. Prekrili su joj pupčanu vrpcu zavojem i sterilnim trakama

“Ona je tako sretna; nikada ga nije trebalo spustiti ili operirati, čujem da mnoge bebe s istim stanjem to rade,” dodala je Sadie. “Bilo je potpuno ludo – želudac joj se doslovno zatvorio.”

Izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

ŠOKANTNO! Beba rođena s unutarnjim organima izvan tijela! ŠOKANTNO! Beba rođena s unutarnjim organima izvan tijela!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima