back to top

ŠOKANTNO! Liječnici mu iz želuca izvukli živu jegulju!

Vijetnamski liječnici nedavno su jednom mladiću spasili život izvadivši živu jegulju dugu 30 cm iz njegova želuca, gdje je prouzročila perforacije crijeva. Dana 20. ožujka 34-godišnji muškarac…

primljen je u Hai Ha District Medical Center u provinciji Quang Ninh u Vijetnamu s jakim trbušnim grčevima.

Budući da je pacijenta previše boljelo da bi ga se ispitivalo o njegovim simptomima, bolničko osoblje je napravilo rendgensko snimanje i ultrazvuk koji su otkrili strano tijelo u želucu, kao i perforaciju crijeva i peritonitis. Liječnici su zaključili da je najbolje učiniti operaciju, ukloniti sumnjivi predmet i pokušati ublažiti štetu na crijevima čovjeka.

Kada su otvorili pacijentov želudac, liječnici su bili iznenađeni kada su otkrili da je strano tijelo živa jegulja od 30 cm!

ŠOKANTNO! Liječnici mu iz želuca izvukli živu jegulju!

Nakon uklanjanja jegulje, liječnici su pristupili uklanjanju nekrotičnog kolorektalnog segmenta crijeva, što je delikatan postupak s visokim potencijalom infekcije zbog blizine rektalnog područja.

Srećom, operacija je uspjela i pacijentica je stabilizirana. Izvijestio je samo o blagoj nelagodi u trbuhu nakon zahvata, ali ostaje na promatranju u bolnici.

Na pitanje liječnika kako se velika jegulja zavukla u njegov trbuh, 34-godišnjak nije mogao jasno odgovoriti, no liječnici vjeruju da je skliska životinja otpuzala od anusa do debelog crijeva pacijenta, pregrizao crijevo i ušao u trbuh.

No, ono što je jako šokiralo bolničko osoblje jest da je jegulja bila dugačka gotovo 30 cm. još živ u tijelu čovjeka.!

izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

ŠOKANTNO! Liječnici mu iz želuca izvukli živu jegulju! ŠOKANTNO! Liječnici mu iz želuca izvukli živu jegulju!


zanimljivostidana.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima