back to top

SRNA: Bolje je imati jake provjere

U sklopu pripremnog turnira Croatia Cup u Poreču, rukometna reprezentacija Hrvatske 4. siječnja igra s Crnom Gorom u 17.00 sati, a dva dana kasnije sa Slovenijom u istom terminu.

Ovo su njihove posljednje utakmice u sklopu završnih priprema za Europsko prvenstvo kojem je domaćin Njemačka od 10. do 28. siječnja.

 – Te dvije utakmice će nam biti posljednji test prije prvenstva da vidimo gdje smo i što smo. Uvjeren sam da ćemo biti spremni. Ne treba trošiti riječi na Slovence, oni su uvijek neugodni i opasni. Crna Gora s našim trenerom Vladom Šolom također je agresivna i borbena ekipa. Bit će to dva dobra testa uoči Europskog prvenstva za razliku od prošle godine kada smo imali slabije protivnike, ali po meni je bolje odigrati dvije jače i ozbiljnije utakmice da vidiš stvarno gdje si, rekao je Zvonimir Srna.

Iako je umor nagomilan, Srna je zadovoljan formom.           

 – Kako je teško nama, teško je i drugim reprezentacijama. Svi smo došli iz klubova, nije tu bilo nekog velikog odmora, odmah smo se prebacili na reprezentativni dio. Mislim da smo dobri i u dobroj formi.

Prošle sezone imao je dosta problema s ozljedom, ali sada je potpuno spreman.

 – Zdravlje je super, ovu polusezonu sam imao manjih problema s aduktorom, moglo je i bez toga, ali mora uvijek neka sitnica biti. Drago mi je da sada evo već neko vrijeme nemam problema s tom zadnjom ložom koja me posljednjih godina mučila, izjavio je.

Na kraju priprema u Poreču, točnije 9. siječnja 2024. godine, izbornik Goran Perkovac će odrediti konačnu listu putnika za Mannheim. Šesnaest ih može igrati protiv Španjolske na otvaranju prvenstva. Osim Španjolske u skupini sa Hrvatima su još i Austrija i Rumunjska. J.S.

The post SRNA: Bolje je imati jake provjere appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima