back to top

TUŽILAC SPASOJEVIĆ O NESREĆI U SOLANI: NEMA NIKAKVOG ZATAŠKAVANJA

TUŽILAC SPASOJEVIĆ O NESREĆI U SOLANI: NEMA NIKAKVOG ZATAŠKAVANJA

Velika brzina

U međuvremenu pojavile su se i špekulacije da se sve pokušava zataškati zbog vozača Mercedesa S. M., za kojeg je navedeno u pojedinim medijima da je tu noć jurio velikom brzinom.

Do sada niko nije uhapšen niti je zvanično saopćeno ko je odgovoran za ovu stravičnu nesreću.

Istraga je u toku i nema govora o nekom zataškavanju, kazao je za „Avaz“ Jezdimir Spasojević, postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

  • Policija još nije završila zapisnik o uviđaju, fotodokumentaciju, skicu s lica mjesta, a koja je neophodna sudskom vještaku da bi on mogao izvršiti vještačenje, niti je podnesen izvještaj koji se kompletira, tako su mi rekli. Izvještaj se očekuje u sljedećoj sedmici. Znači, kada stigne izvještaj, vidjet ćemo koga konkretno terete od vozača, za šta ih terete i u skladu s tim mi ćemo poduzeti daljnje mjere i eventualno odlučiti ukoliko ima elemenata za određivanje pritvora prema nekome. Očekujemo sve to od policije, nema nikakvog zataškavanja – kaže tužilac Spasojević.

Složen predmet

On napominje da je riječ o složenom predmetu.

  • Kazali su mi da to žele odraditi kvalitetno, a što je nama u Tužilaštvu bitno za daljnje postupanje. Mi bismo voljeli da smo taj izvještaj dobili koliko jučer, ali zbog složenosti slučaja i provođenja velikog broja istražnih radnji, on ne može biti tako brzo završen. Izvještaj će biti kompletiran sigurno u sljedećoj sedmici – naveo je tužilac Jezdimir Spasojević.

Politraume i teške povrede

  • U UKC-u Tuzla hospitalizirano je pet pacijenata s politraumom i teškim tjelesnim povredama. Đ. D. (21) ima povrede glave, operiran je i priključen na respirator. M. V. (20) ima povrede glave, grudnog koša i kičme, operiran je i priključen na respirator. Pacijentica G. M. (26) ima povrede vratne kičme i gornjih ekstremiteta, samostalno diše, a planiran je operativni zahvat. D. A. (27) ima povrede grudnog koša, kičme i abdomena i trenutno je u toku operativni zahvat. M. R. (37) ima povredu glave, kičme i abdomena, samostalno diše i planiran je operativni zahvat – navela je Ersija Aščerić-Mujedinović, portparol UKC-a Tuzla, neposredno nakon nesreće.

Uviđaj su, uz prisustvo kantonalnog tužioca, izvršili pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, a prisustvovao je i sudski vještak za saobraćajne nesreće.

(Avaz)

The post TUŽILAC SPASOJEVIĆ O NESREĆI U SOLANI: NEMA NIKAKVOG ZATAŠKAVANJA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima