back to top

U akciji ‘Fenix’ uhapšen muškarac, zaplijenjena droga, oružje i novac

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo realizovali su sinoć akciju „Fenix“ s ciljem dokumentovanja i rasvjetljavanja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici su na području općine Novo Sarajevo izvršili pretres više stambenih objekata, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto: materija bijele boje koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu amfetamin sulfat – speed, ukupne mase cca osam kilograma; više PVC pakovanja sa suhom zeljastom materijom koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne mase četiri kilograma; dvije kompletne „indoor“ laboratorije za ilegalnu proizvodnju opojne droge marihuana, sa ukupno 102 stabljike biljne vrste cannabis (cca 11 kilograma); jedna PVC kesa sa bijelom materijom koja asocira na opojnu drogu kokain, cca 200 grama; dvije puške; dva optička nišana; jedan pištolj; 43 komada municije;
određena količina gotovog novca u EUR i BAM valuti; profesionalni alat za „češljanje“ brava i drugi alati i predmeti od interesa za postupak.

Uhapšen je muškarac E.Dž. (39) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH), nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija (član 371. stav 1. KZ FBiH) i krivično djelo iz član 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad, saopćeno je iz MUP-a KS. 

U akciji ‘Fenix’ uhapšen muškarac, zaplijenjena droga, oružje i novac Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima