U TRAVNIKU PRONAĐENI VELIKA KOLIČINA DROGE, FANTOMKA, LAŽNI DOKUMENTI…

U TRAVNIKU PRONAĐENI VELIKA KOLIČINA DROGE, FANTOMKA, LAŽNI DOKUMENTI…

Kako su saopćili iz MUP-a SBK, poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom proteklog vikenda policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Travnik uspješno su realizirali su još jednu akciju.

Akcija je izvedena u saradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik u mjestu Vrelo, općina Travnik izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke Škoda, kao i vozača E.B. rođen 1991. godine i suvozača H.Z. rođen 2004. godine, obojica iz Bihaća.

Prilikom pretresa vozila pronađeno je oko 5 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, određene količine materije za koje se sumnja da su opojne droge kokain i cannabis i novac u iznosu 2600 KM.

Uz to, policija je pronašla i fantomku te krivotvorene isprave na ime E.B., kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem raznih oblika krivičnih djela.

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi s kaznenim djelima “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “krivotvorenje isprave.”

Također, tokom proteklog vikenda realizirana je još jedna akcija na području Travnika, kao i Kiseljaka, gdje su policijski službenici timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga pronašli određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, kao i dvije tablete za koje se sumnja da su opojna droga ecstasy.

Zbog sumnje da su izvršili predmetna kaznena djela slobode su lišeni H.C. rođen 1983.godine iz Sarajeva i S.G. rođen 1978.godine iz Novog Travnika, protiv kojih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

(Fena)

The post U TRAVNIKU PRONAĐENI VELIKA KOLIČINA DROGE, FANTOMKA, LAŽNI DOKUMENTI… first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima